Ruduo daugeliui patinka, nes tai moliūgų metas. Jie gali būti naudojami interjero dekoravimui ir skanių patiekalų ruošimui. Šaltuoju metų laiku labai norisi ko nors saldaus, bet dar labiau norisi nudžiuginti save. O moliūgai tiesiog puikiai tinka saldiems ir sveikiems desertams gaminti.
Šiandien papasakosime, kaip gaminamas labai skanus ir švelnus varškės apkepas. Šis varškės-moliūgų desertas patinka ir suaugusiems, ir vaikams.
VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ APKEPAS
Jums reikės:
- 800 g moliūgo
- 500 varškės
- 200 g cukraus
- 5 kiaušinių
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo
- 25 g aguonų
- Apelsino žievelės
- 100 g grietinės
Gaminimas:
Moliūgų minkštimą iškepkite orkaitėje. 100 g minkštimo palikite, o likusį išspauskite per keliais sluoksniais sulankstytą marlę. Nusausintą moliūgą sumalkite maišytuvu arba mėsmale. Įberkite 70 g cukraus, apelsino žievelę, 2 kiaušinius, 1 šaukštą krakmolo ir gerai išmaišykite.
Aguonas virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Tada nupilkite vandenį ir nusausinkite jas.
Sumaišykite varškę ir 100 g cukraus maišytuvu iki vientisos masės. Tada įmuškite 2 kiaušinius, įpilkite 1 šaukštą krakmolo, suberkite aguonas.
Formos dugną (geriausia naudoti formą nuimamais šonais) išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite aliejumi. Šonus sutepkite aliejumi ir pabarstykite trupučiu miltų. Pakaitomis sudėkite po šaukštą varškės ir moliūgų masės.
Užpildytą formą lengvai padaužykite į stalą, kad masė formoje pasiskirstytų tolygiai.
Naudodami medinį iešmelį, nubrėžkite kelis spindulius nuo formos sienelių iki centro. Pašaukite patiekalą į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, 170 laipsnių temperatūroje.
Tuo tarpu paruoškite užpilą: sumaišykite grietinę, 30 g cukraus, 1 kiaušinį ir 100 g moliūgų tyrės.
Apipilkite paruošta mase apkepą ir grąžinkite į orkaitę dar 10 minučių.
Paruoštą apkepą atvėsinkite ir patiekite. Skanaus!
Žinoma, cukraus kiekį galima padidinti arba sumažinti. Jei laikotės dietos, galite jį pakeisti medumi. Taip pat galite pridėti cinamono, džiovintų vaisių ir kitų ingredientų, kad skonis būtų įvairesnis.
Esame tikri, kad įvertinsite šį desertą!
Skanaus!