Laikas pasimėgauti kvapniais naminiais pyragais. Todėl šiandien, perskaitę šį straipsnį, sužinosite, kaip ruošiamas skanus varškės-moliūgų apkepas. Šis patiekalas tiesiog nepamainomas, jeigu laukiate svečių.
Varškės ir moliūgų apkepas
Varškės įdarui reikės:
- 2 kiaušinių
- 500 g varškės
- 25 g aguonų
- 2 šaukštų krakmolo
- 100 g cukraus
- žiupsnelio druskos
Moliūgų įdarui reikės:
- 500 g moliūgų tyrės
- 2 kiaušinių
- 1 apelsino žievelės
- 2 šaukštų krakmolo
- 70 g cukraus
- žiupsnelio druskos
Užpilui reikės:
- 100 g moliūgų tyrės
- 1 kiaušinio
- 100 g grietinės
- 20 g cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia reikia iškepti moliūgą. Norėdami tai padaryti, supjaustykite jį mažais gabalėliais, padėkite ant kepimo skardos, išklotos folija, ir pašaukite į orkaitę maždaug 50-60 minučių.
Po to moliūgą reikia sutrinti iki tyrės. Apelsino žievelę sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su moliūgu. Taip pat į gautą masę įpilkite cukraus, įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos. Ir viską susmulkinkite trintuvu. Tada sumaišykite su krakmolu.
Varškę permalkite trintuvu. Sumaišykite ją su krakmolu ir plikytomis aguonomis.
Kepimo formą ištepkite riebalais ir pakaitomis supilkite abi mases. Kai supilsite visą tešlą, išlyginkite jos paviršių ir šaukštu padarykite spindulius nuo centro kraštų link.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite skanėstą 50-60 minučių. Kol patiekalas kepa, paruoškite užpilą. Į moliūgų masę suberkite grietinę, cukrų, žiupsnelį druskos ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite viską iki vientisos masės.
Po 50-60 minučių reikia išimti apkepą iš orkaitės. Jei jis iškepęs, užpilkite paruošta tyre. Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Kai apkepas iškepa, palikite jį formoje, kol atvės.
Esame tikri, kad dar niekada nevalgėte tokio skanaus, lengvo ir sveiko deserto. Skanaus!