Šis pyragas skanus tiek šiltas, tiek ir šaltas.
Ingredientai
- Miltai – 200 g
- Sūris – 200 g
- Bet kokio riebumo grietinė – 300 g
- Druska ir soda – po ½ šaukštelio.
- Augalinis aliejus – 1 šaukštelis.
Gaminimo eiga
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į grietinę įpilkite druskos ir sodos. Suberkite persijotus miltus ir išmaišykite. Turėtumėte gauti minkštą ir švelnią tešlą, ji gali būti šiek tiek nevienalytė – tai nėra blogai.
Į apvalią formą įdėkite pergamentinį popierių ir patepkite augaliniu aliejumi. Tešlą padalinkite į dvi nelygias dalis ir kočėlu iškočiokite iki apskritimo dydžio. Švelniai įdėkite tešlą į formą, suformuokite nedidelę šoninė briauną.
Sūrį paskirstykite ant viršaus, jei norite, sudėkite smulkintą kumpį ar sojos faršą (jei norite vegetariškos versijos).
Pyrago viršų uždenkite antrąja tešlos dalimi. Kepkite 180°C temperatūroje 20 min.
Skanaus!