Klasikinis šnicelis – tai plonas jautienos, veršienos ar kiaulienos pjausnys, apkeptas džiūvėsėliuose. Bet kas galėjo pagalvoti, kad jį galima paruošti ne tik iš mėsos! Tuo pačiu principu galite kepti šviežius kopūstus. Daugelis tik tapusių vegetarais nežino, ką gamintis. O kopūstų šnicelis tikrai geras.
Kopūstų šniceliui tiks net ir truputį pavytęs kopūstas, svarbu, kad nebūtų sugedęs. O „prekinė išvaizdą“ nėra tokia svarbi. Drąsiai naudokite tokius kopūstus, o be jų prireiks vos kelių kitų kasdienių ingredientų. Atkreipkite dėmesį, kad receptui reikia kiaušinių. Jei gaminate veganui – kiaušiniai nebus tinkami. Taigi, pradėkime!
Ingredientai
1. Kopūsto galvą supjaustykite skiltimis, ant kiekvienos palikdami po gabalėlį kopūsto koto, kad nenukristų pavieniai lapai.
2. Kopūstus 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje, tada nuvarvinkite kiaurasamtyje.
3. Išplakite kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais, o džiūvėsėlius suberkite į atskirą indą.
4. Kiekvieną kopūsto griežinėlį pirmiausia pamerkite į kiaušinį, tada į duonos trupinius ir vėl į kiaušinį. Įkaitintame aliejuje apkepkite šnicelius iš abiejų pusių iki auksinės-rudos spalvos.
Patiekite pikantiškus kopūstus su grietine, česnaku ir žolelėmis. Šnicelis gali būti beveik augalinis, bet jo skonis – puikus. Jis gali tapti ir garnyru, ir savarankišku patiekalu. Tikras malonumas! Šiuo receptu verta pasidalyti su draugais.
Skanaus!