Receptai keliauja kiekvieną dieną iš vienos šeimos į kitą, iš vienos šalies į kitą. Su kiekvienu nauju receptu tampa vis sunkiau nustatyti, iš kur atėjo tam tikras produktų rinkinys ir ką prie jo pridėjo ankstesnis virėjas, profesionalas ar namų gamintojas.
Rauginti agurkai visada buvo tradiciniai užkandžiai. Kaip nustebau, pamačiusi rytietišką jų versiją. Paragavus mano nustebimas išaugo šimteriopai. Kas sugalvojo suderinti tokius nuostabius komponentus ir išrado savo gaminimo technologiją!
Sudedamosios dalys yra apskaičiuotos 2 litrų stiklainiui, nes 1 kilogramas agurkų netilps į 1,5 litro.
Jums reikės:
- Agurkai 1 kg
- Druska 2 šaukštai
- Vanduo 1 litras
- Česnakai 4 skiltelės
- Lauro lapai 2 vnt
- Petražolių šaknis 1 vnt
- Aitrioji aprika 1 vnt
- Bazilikas 1 šakelė
- Krapai 1 šakelė
- Kalendra 1 šakelė
- Salierai 2 vnt
- Meškinis česnakas 2 vnt
- Vyšnių lapai 2 vnt
- Serbentų lapai 2 vnt
- Burokėliai 1 vnt
- Dilgėlių lapai 2 vnt
Gaminimas:
Visada reikia pradėti nuo užpildo paruošimo. Vandenį užvirkite ir įpilkite petražolių bei lauro lapelių. Uždenkite ir virkite 15 minučių. Išjunkite ir atvėsinkite. Jei nenaudojate petražolių šaknies, jums nieko nereikia virti. Tiesiog sudėkite lauro lapą į stiklainį ir užpilkite agurkus kambario temperatūros vandeniu.
Nuplaukite agurkus ir sudėkite į indus, kuriuose pasirinkote rauginti. Paprastai tam naudojamas molinis puodas arba stiklinis indas, rečiau emaliuota puodas.
Paruoškite prieskonius ir burokėlius. Originaliame recepte prieskoniai, druska ir česnakai sumalti. Jei ne, sutrinkite česnaką ant labai smulkios trintuvės ir sumaišykite su prieskoniais. Burokėlius ir salierus supjaustykite griežinėliais arba labai smulkiai. Patyrę virėjai tiesiog dėjo salierų šakeles.
Ant agurkų sudėkite prieskonius, taip pat burokėlius, salierus, pipirus, dilgėlių lapus, vyšnias ir laukinius česnakus. Viską užpildykite likusiu įdaru ir uždenkite. Agurkai turi pabūti 1 parą kambario temperatūroje.
Agurkai gaunasi labai traškūs. Dažnai jie patiekiami su bulvėmis ir mėsos patiekalais, taip pat pridedami prie salotų.