Dažnai pyragėliai gaunasi ne tokie, kokių norėtumėte. Atvėsę jie greitai pasensta, sugeria per daug aliejaus, viduje pasidaro kieti arba įmirksta. Teisingas pyragėlių be kefyro ir mielių receptas padės išvengti visų šių nelaimių. Pristatome jums nesudėtingą skanių pyragėlių receptą! Įdaras – vegetariškas, bet, jei norite, gali jį keisti pagal savo skonį.
Pyragėlių be mielių receptas
Ingredientai tešlai
- 300 ml kefyro
- 360 g miltų
- 40 g krakmolo
- 1 arb. š. cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 kiaušinio trynys
- 1 valg. š. augalinio aliejaus
- 0,5 šaukštelio sodos
Ingredientai įdarui
- 300 g varškės
- 1 kiaušinio baltymas
- 2 valg. š. grietinės
- 2 valg. š. cukraus
- 1 valg. š. manų kruopų
- 150 g moliūgų
- vanilė (jei mėgstate)
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite kambario temperatūros šiltą kefyrą ir kiaušinio trynį. Baltymo neišmeskite, jo reikės vėliau. Be jo tešla bus minkštesnė.
2. Įpilkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus. Viską išmaišykite mikseriu iki vientisos masės.
3. Į tešlą dalimis suberkite miltus, sumaišytus su bulvių krakmolu. Minkykite minkštą tešlą. Pačioje pabaigoje įberkite sodos, nuo kurios pyragėliai bus ypač purūs.
4. Dubenį ištepkite sviestu, sudėkite ten tešlą, uždenkite ir padėkite šiltoje vietoje.
5. Per tą laiką paruoškite įdarą. Varškę pertrinkite per sietelį. Sumaišykite su grietine, cukrumi, vanile, manų kruopomis. Viską išplakite mikseriu.
6. Moliūgo minkštimą sutarkuokite rupia tarka. Sutirštėjusią varškę sumaišykite su tarkuotu moliūgu.
7. Į anksčiau atidėtą kiaušinio baltymą įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki standžių putų. Išplaktą baltymą sumaišykite su likusiu įdaru.
8. Padalinkite tešlą į 10 lygių dalių.
9. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite rutuliuką, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių.
10. Kiekvieną rutuliuką rankomis paverskite lakšteliu – lyg ruoštumėtės formuoti cepeliną. Į vidų dėkite apie 1,5 šaukšto įdaro. Tada suspauskite kraštus ir suformuokite pyragėlį.
11. Į keptuvę įpilkite aliejaus. Kad pyragėliai gerai iškeptų, jo lygis turėtų siekti bent pyragėlių vidurį.
12. Pamerkite pyragėlius į karštą aliejų. Kai jie paruduos iš vienos pusės, apverskite.
13. Gatavus pyragus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
14. Pyragėliai gausis purūs ir labai minkšti. Skanaus ir gerų naujų kulinarinių atradimų!