Skamba neįtikėtinai, tačiau kietas sūris gali būti pagamintas namuose ir gana paprastai. Jums nebereikės šliužo, acto ar citrinos sulčių. Faktas yra tas, kad varškė, naudojama ruošiant sūrį, jau yra fermentuotas pieno produktas ir nieko nereikia įpilti į pieną, kad jis būtų rauginamas.
Galite naudoti net neriebią varškę, sūrio konsistencija išliks tiršta, o kaitinant ji gerai ištirps. Ši savybė naudinga tuo atveju, jei norite iškepti picą ar pasigaminti cukinijos užtepėlę su gautu kietuoju sūriu.
Jums reikės:
- Varškės 1 kg
- Pieno 2 stiklines
- Druskos 1 šaukštelio
- Sodos 0,5 šaukštelio
- Kiaušinio 1 vnt.
Gaminimas:
Varškę užpilkite karštu pienu ir uždėkite ant lėtos ugnies, virkite 10 minučių. Tada masę supilkite į kiaurasamtį, uždengtą marle, kraštus sandariai susukite ir gerai išspauskite skystį.
Sudėkite gautą masę į dubenį, įmuškite kiaušinį ir suberkite sodą, druską ir išmaišykite. Mišinį grąžinkite ant ugnies ir virkite dar 10–15 minučių, kol gausis klampi konsistencija.
Įdėkite sūrį į formą, ant viršaus uždėkite kažką sunkaus, kad suslėgti. Po 8 valandų produktas bus paruoštas naudoti.