Be abejo, vasara yra puikus laikas lengviems užkandžiams iš šviežių daržovių. Ar manote, kad jau viską išbandėte? Mes tikrai galėsime jus nustebinti. Butelyje marinuotos daržovės – tai tikrai kažkas naujo ir nenuobodaus. Jūs akimirksniu įsimylėsite šį sezoninį patiekalą!
Buteliuose daržovės yra geriausias variantas, kai iškyla vyksta lauke. Praleiskite 10 minučių vakare užkandžiui paruošti, padėkite į šaldytuvą ir ryte mėgaukitės pikantišku užkandžiu. Daržoves taip pat sėkmingai galima patiekti ant šventinio stalo, kaip ir vartoti kasdieniniam valgymui.
Jums reikės:
Konservuota skumbrė su daržovėmis. Vienas gardžiausių receptų!
Jei niekada nebandėte patys pasigaminti skumbrės konservų, pats metas pamėginti!
Sudėtis:
6 skumbrės
1 kg svogūnų
1,5 kg morkų
2 kg pomidorų
2 šaukštai druskos
180 g cukraus
1 puodelis aliejaus
2 šaukštai acto
pipirai
lauro lapai
Gaminimas:
Svogūnus, morkas susmulkinkite trintuvu, supilkite aliejų, sudėkite druską, cukrų ir troškinkite keptuvėje 10 minučių.
Tada sudėkite supjaustytus pomidorus ir troškinkite 15 minučių.
Sudėkite skumbrę, supjaustytą 1 cm apskritimais, įdėkite pipirų, lauro lapų ir troškinkite 1,5 valandos.
Virimo pabaigoje supilkite 2 šaukštus acto.
Sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite, apvyniokite rankšluosčiais, kol visiškai atvės.