Mes taip ilgai laukėme pirmųjų cukinijų, kad vos per porą vasaros dienų jos jau tapo nuobodžios visiems. Keptos orkaitėje, keptos ant grotelių ir troškintos. Kai atrodo, kad cukinijos jau buvo paruoštos visais būdais, atkreipkite dėmesį į mūsų receptą. Aštrios cukinijos maišelyje yra vertas dėmesio užkandis.
Norėdami marinuoti cukinijas maiše, jums reikia labai mažai papildomų produktų. Bet tai nėra vienintelis šio recepto pranašumas. Vos 20 minučių ir skanus užkandis yra paruoštas. Pabandykime!
Jums reikės:
- Cukinijos 650 g
- Svogūnų 60 g
- Česnakų 1 skiltelė
- Krapų 1 valgomasis šaukštas
- Dižono garstyčių 1 šaukštelis
- Acto 1,5–2 šaukštai
- Druskos 1 šaukštelis
- Cukraus 0,25 šaukštelio
- Paprikos 0,25 šaukštelio
Paruošimas:
Nuplaukite cukiniją, supjaustykite plonais apskritimais (maždaug 2 mm storio). Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite krapus.
Visus šiuos ingredientus sudėkite į kepimo rankovę arba švarų maišą. Išspauskite česnaką, cukrų sumaišykite su druska, papriką ir garstyčiomis
Į maišelį supilkite 9% acto ir tvirtai suriškite. Gerai suplakite ingredientus, kad marinatas tolygiai padengtų cukinijas. Padėkite ruošinį į šaldytuvą 20 minučių.
Tobulo skonio cukinijos pica keptuvėje, valgysite ją kasdien!
Mes norime pasidalinti su jumis originaliu picos receptu. Ją kepsime keptuvėje, kartu su dešra, sūriu ir pomidorais. Tokią picą galite valgyti, nors kasdien, figūrai ji nekenks!
Jums reikės:
1 mažos cukinijos
1 kiaušinio
2 šaukštai miltų
druskos
dešra
pomidorų
sūrio
augalinio aliejaus
Gaminimas:
Nuplaukite cukiniją, supjaustykite gabalėliais ir sutarkuokite. Tada sudėkite į dubenį ir pabarstykite druskos. Gerai išmaišykite ir palikite 5 minutes.
Tada nupilkite išsiskyrusį skystį ir įmuškite kiaušinį, suberkite miltus. Viską gerai sumaišykite. Keptuvę ištepkite aliejumi ir paskleiskite paruoštą tešlą.
Kepkite iš vienos pusės, kol taps auksinės rudos spalvos, tada apverksite. Tuo metu supjaustykite dešrą plonais griežinėliais. Ir išdėliokite ant tešlos.
Tada sudėkite pjaustytus pomidorus ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažos ugnies, kol sūris ištirps.