Cukinijų kotletai keptuvėje yra sveikas ir labai skanus patiekalas. Jei produktai yra parinkti tinkamai, patiekalas gausis ypatingai minkštas ir skanus!
Vienintelis dalykas, kurį verta paminėti iš anksto, yra tai, kad kotletai gaunasi labai minkšti ir sultingi!
CUKINIJŲ KOTLETAI KEPTUVĖJE
Jums reikės:
- 2 didelių cukinijų
- 1-2 šaukštų avižinių dribsnių
- 2 svogūnų
- 2 kiaušinių
- druskos
- 1 pakelio krapų
- 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 3 skiltelių česnako
- 4 šaukštų džiūvėsėlių
- 100 ml augalinio aliejaus
Gaminimas:
Pirmiausia nulupkite cukinijas ir šaukšteliu išskobkite sėklas. Sutarkuokite minkštimą, pagardinkite druska, išmaišykite ir palikite pastovėti 15 minučių, kad išbėgtų sultys.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir krapus. Išimkite gilų indą. Kruopščiai išspauskite cukinijos minkštimą ir sudėkite į paruoštą indą. Šalia suberkite krapus ir svogūnus.
Į tą patį indą įpilkite pipirų, įmuškite kiaušinius ir įberkite avižinių dribsnių. Palaukite bent 20 minučių, kol dribsniai išbrinks. Beje, nepamirškite įspausti česnako.
Suformuokite bet kokio dydžio kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
Į karštą keptuvę su augaliniu aliejumi atsargiai sudėkite kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po maždaug 3 minutes.
Apkepusius, bet dar neiškepusius kotletus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepusius kotletus nedelsiant patiekite prie stalo.
Šie kotletai ypatingai skanūs su bulvių koše, grikiais ar ryžiais. Kas mėgsta valgyti viską su duona, taip pat gali džiaugtis!
Kaip matote, kotletuose nėra mėsos. Ir vis dėlto patiekalas gaunasi labai skanus ir aromatingas. Vaizdo įraše galite pamatyti visą gaminimo procesą.