Baklažanai ir cukinijos yra daržovės, kurios gali patikti ne visiems. Ir tik įgudusios namų šeimininkės gali pagaminti su šiais produktus taip, kad valgydami apsilaižytumėte pirštus. Šiandien jums papasakosime, kaip gaminami baklažanų kepsneliai, kuriuos mėgsta net vaikai.
Skanūs baklažanų kepsneliai
Šiandien mes įrodysime visam pasauliui, kad skanūs kepsneliai gali būti net ir be mėsos. Šiam receptui jums reikia tikrai nedaug ingredientų. Jums nereikia praleisti viso vakaro gaminant, vos per 20 minučių kepsneliai bus paruošti! Bet koks garnyras puikiai pabrėš baklažanų skonį: bulvės, ryžiai ir net grikiai.
Jums reikės:
- 500 g baklažanų
- druskos pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 3 skiltelių česnako
- 100 g miltų
- 3-4 kiaušinių
- saulėgrąžų aliejaus kepimui
Gaminimas:
Šiam receptui geriau naudoti apvalius ir trumpus baklažanus. Daržoves gerai nuplaukite, nupjaukite galiukus. Tada nulupkite žievelę.
Baklažanus supjaustykite išilgai maždaug 1 cm storio riekelėmis. Kiekvieną riekelę iš abiejų pusių lengvai išmuškite mėsos plaktuku.
Pabarstykite druska ir pipirais kiekvieną kepsnelį iš abiejų pusių. Tada česnaką išspauskite ir juo įtrinkite kiekvieną baklažano gabalėlį. Turėtumėte gauti savotišką baklažanų marinatą. Leiskite daržovėms pasimarinuoti 10 minučių.
Į atskirą indą įmuškite kiaušinius, lengvai pasūdykite ir išmaišykite. Kiekvieną baklažano gabalėlį apvoliokite miltuose, o paskui – kiaušinyje.
Tada įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite baklažanus į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.
Kai baklažanų kepsneliai iškeps, perkelkite juos ant popierinio rankšluosčio. Tai sugers riebalų perteklių. Žemiau pateiktame vaizdo įraše pamatysite visą gaminimo procesą.
Šie baklažanų kepsneliai yra ne tik labai skanūs, bet ir sveiki. Juk patiekalas yra vegetariškas. Skanaus!