Jei reikia paruošti skanų garnyrą, gaminu keptas cukinijas. Jei receptą mokėsite mintinai, šis patiekalas užtruks tik 10 minučių. Paprastesnio, pigesnio ir greitesnio patiekalo su cukinijomis dar neradome! Jokių tešlų, kepimo orkaitėje ar marinatų.
Keptas cukinijas su česnaku galima patiekti kaip kvapnų daržovių užkandį su padažu. Arba naudokite kaip pagrindinį patiekalą, tuomet šalia dar išvirkite ryžių ar bulvių. Be to – tai puikus patiekalas, jei šeimoje turite vegetarą ar veganą. Cukinijos nevirs beforme koše dėl intensyvaus skrudinimo ant didelės ugnies. Todėl patiekalas atrodys gerai ir ant šventinio stalo!
Kaip kepti cukinijas su prieskoniais keptuvėje
Žinoma, cukinijų keptuvėje receptas gali būti keičiamas pagal skonį. Jei norite patiekalui suteikti pikantiškesnį skonį, naudokite daugiau česnakų. Be to, daržovę galite pagardinti ne tik raudonėliais. Griebkite mėgstamus prieskonius ir eksperimentuokite! Dėl neutralaus cukinijų skonio ir aromato jos lengvai derinamos su bet kokiais prieskoniais.
Ingredientai
- 2 mažos cukinijos
- 2 valg. š. aliejaus
- druska – pagal skonį
- 1 a. š. raudonėlio
- 1 skiltelė česnako
- malti juodieji pipirai – pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Nuplaukite ir nusausinkite cukinijas, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Jei nenorite, kad prieskoniai sudegtų, neskubėkite jų berti dabar.
2. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi, ant stiprios ugnies nuolat maišydami apkepkite cukinijas.
3. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite cukinijas dar keletą minučių.