Ryžiai yra puikus garnyras beveik visiems daržovių patiekalams. 80% angliavandenių, minimalus druskos kiekis sudėtyje ir visiškas glitimo (stipriausio baltymo-alergeno) nebuvimas daro ryžius populiariu produktu vaikų, tų kuriems reikia laikytis terapinės dietos ir visų kitų žmonių mityboje.
Yra daug ryžių veislių, taip pat skirtingų perdirbimo būdų – laukiniai, poliruoti, garinti. Laukiniai arba rudieji ryžiai laikomi naudingesniais. Po terminio apdorojimo nepoliruoti grūdai išlaiko visą savo formą, o garnyras yra trapus. Deja, kilogramas tokių ryžių kainuoja kelis kartus daugiau.
Jei norite ryžius paversti tikrai stebuklingu garnyru, net iš nebrangių ryžių veislių, naudokite šį, žemiau pateiktą metodą!
Jums reikės:
- 1 stiklinės ryžių
- 400 ml vandens (virimui)
- 40 g sviesto
- 1 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Pirma, nepatingėkite kruopščiai išskalauti ryžius. Giliame dubenyje užpilkite grūdus vandeniu, kruopščiai išmaišykite rankomis, nusausinkite krakmolingą vandenį. Kartokite procedūrą, kol vanduo bus skaidrus.
Nuplautus ryžius užpilkite šaltu vandeniu, dubenį uždenkite popieriniu rankšluosčiu ir palikite mažiausiai 2 valandoms. Ryžius galite mirkyti per naktį arba užmerkti ryte, kad vakare juos būtų galima greitai paruošti.
Nupilkite vandenį, kuriame buvo mirkomi ryžiai, ir dar kartą kruopščiai nuplaukite grūdus. Dėkite ryžius į puodą. Ryžius puode užpilkite vandeniu.
Ryžius užvirkite ir virkite ant stiprios ugnies 3 minutes. Šiame etape įpilkite druskos ir sviesto. Uždenkite puodą dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite 30 minučių.
Taigi, tik kelios paprastos gudrybės ir 3 minutės aktyvaus maisto ruošimo – dėl to gausite tikrai skanų ir sveiką garnyrą, pagrindą sriubai, taip pat įdarą pyragams ir troškiniams.