Kotletai neturi būti tik iš mėsos. Daržovių kepsneliai yra lengvesni ir yra daug sveikesni. Be to, jų skonis fantastiškas, todėl juos valgys visi.
Jums reikės:
- 750 g cukinijos
- 250 g morkų
- 2 kiaušiniai
- 100 – 150 g rūkyto sūrio
- druska, pipirai, česnakai ir žaliosios žolelės pagal skonį
- aliejus
Gaminimas:
Sutarkuokite cukinijas ir morkas. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti 20 minučių, kad cukinija išskirtu sultis. Tuo tarpu sutarkuokite sūrį. Įmuškite kiaušinius į dubenį ir išplakite. Po 20 minučių gerai išspauskite iš daržovių išsiskyrusias sultis.
Daržoves sumaišykite su kiaušiniais, smulkintu česnaku, prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Kotletus galite kepti orkaitėje arba keptuvėje. Jei juos ruošiatės kepti orkaitėje, naudokite silikoninę keksiukų formelę arba kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 ° C temperatūroje apie 20 minučių. O jei norite juos paruošti keptuvėje, įpilkite šiek tiek aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių apie 2 minutes ir galiausiai maždaug minutę po dangčiu. Kai daržovių kepsneliai iškepa, nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu, kuris sugers perteklinius riebalus.
Geriausi receptai su keptomis daržovėmis, patiks kiekvienam skoniui!
Keptos daržovės – patiekalas, kuris yra populiarumo viršūnėje kiekvienu metų laiku.
Karštas, sultingas ar aštrus, minkštas ar traškus – yra daug būdų, kaip jas pagaminti skaniai ir įvairiai. Surinkome keletą skirtingų, bet nuostbių receptų keptoms daržovėms.
Daržovės, keptos folijoje
Šis receptas geriausiai tinka, jei ketinate daržoves sutrinti į košę. Galų gale, šis troškinimo metodas patiks, o daržovės bus minkštos, lengvos ir neperdžiūvę.
Pavyzdžiui: moliūgai ir morkos, kepti folijoje
Būtinai nuplaukite, nuskuskite ir išvalykite moliūgus ir morkas, įtrinkite juos su sviestu, prieskoniais ir suvyniokite į foliją.
Kepkite, kol jie suminkštėja ir neleidžia sulčių. Sudėkite į sietą, įpilkite porą lašų apelsinų sulčių arba porą gramų žievelės ir minkštimo.
Tokios daržovių košės gali būti naudojamos su mėsa arba kaip pyrago įdaras. Naudokite kepant sūrio pyragą, blynus ar verdant uogienes.
Traškios daržovės
Jos gali būti patiekiamos su mėsa arba kaip atskiras patiekalas. Bet nepamirškite, prie daržovių pagaminti padažo.
Keptos bulvės su grybais ir moliūgais
Moliūgus reikia nulipti ir išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Bulvės supjaustyti į keturias dalis, o grybus -per pusę. Augalinį aliejų, sumaišykite su druska, pipirais ir paprika. Išspauskite pusę česnako skilteles ir užmarinuokite daržoves šiame aliejuje.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, sudėkite daržoves ant kepimo skardos ir kepkite, kol pasirodys apskrus. Labiausiai tinka su grietinėlės arba pomidorų padažu.
Daržovių troškinys
Jo privalumas yra tai, kad daržovės sugeria kitų daržovių skonį, susimaišo su prieskoniais ir sukuria pilnavertį patiekalą.
Užkepėlė su pomidorų pasta
Jums reikės:
1 paprikos
1 cukinijos
1 baklažano
3 bulvės
šiek tiek aliejaus ir prieskonių
pora šaukštų pomidorų padažo
česnako skiltelės
Pirmiausia, mes nuplauname visas daržoves, supjaustome jas plonomis, bet plačiomis juostelėmis ir marinuojame. Marinatas pagamintas iš česnako, prieskonių ir augalinio aliejaus.
Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, sutepkite nedidelę formą aliejumi. Daržovės turi būti išdėstytos apskritimu – nuo krašto iki centro, pakaitomis, bulvės, paprika, baklažanai ir cukinijos.
Padarykite vieną apskritimą, tepkite pomidorų pasta. Kitas ratas, pomidorų pasta – ir tt tol, kol užpildysite formą. Kepkite keptuvę, kol viršus apsitrauks ryškia auksine pluta, valgykite, kol dar yra karštas.
Įdarytos keptos daržovės
Kitas būdas kepti daržoves, tai jas įdaryti. Juo gali tapti įvairūs grūdai, sūris, kitos daržovės, makaronai, mėsa, kiaušiniai.
Pavyzdžiui, bulvės kepamos su kietuoju sūriu ir grybais. Saldieji pipirai – su sūriu, grūdais ir mėsa. Cukinijos ir baklažanai su visais aukščiau išvardytais įdarais. Galų gale, tai yra populiariausios įdarytos daržovės!
Įdaryti baklažanai:
Jums reikės:
2 baklažanų
150 g makaronų
sojos padažo
50 g kieto sūrio
pora šaukštų pomidorų padažo
česnako skiltelės
prieskoniai
augalinis aliejus
pusė paprikos
Baklažanus perpjaukite į 2 dalis ir išskobkite vidurį. Sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų ir susmulkintą česnaką. Išmarinuokite baklažanų puses šiame mišinyje.
Tuo tarpu, išvirkite makaronus, troškinkite smulkiai supjaustytą papriką su pomidorų pasta. Sumaišykite makaronus su prieskoniais, smulkiai tarkuotu sūriu, supilkite padažą ir gerai išmaišykite.
Baklažanus įdarykite makaronais su padažu ir kepkite apie 20 minučių 180 laipsnių. Kol baklažanai iškeps.
Kiaušiniais ir sūriu įdarytos paprikos
Greitai paruošiami pusryčiai, kurie tikrai taps jūsų mėgstamiausiais. 1 paprikai reikalingi 2 kiaušiniai, prieskoniai, šiek tiek augalinio aliejaus ir 40 g kieto sūrio.
Paprikas perpjaukite per pusę ir išvalykite sėklas. Iš visų pusių aptepkite augaliniu aliejumi, sumaišytu su prieskoniais. Į kiekvieną pusę įmuškite po kiaušinį. Sutarkuokite sūrį ir pasiskirstykite ant kiaušinio. Kepkite 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Keptos daržovės su kruopomis
Mes jau parašėme apie daržovių patiekalus. Tačiau yra dar vienas patiekalas, į kurį įeina ne tik daržovės, bet ir sūris, kiaušiniai, kruopos, žalumynai, mėsa. Tokie patiekalai gaminami daug dažniau.
Taip pat jį galite valgyti šaltą, o vienas didelis indas su patiekalu, puikiai pamaitins visą šeimą.
Ryžių užkepėlė
Vienai formai reikės:
250 g ryžių
1 saldžioji paprika
5 dideli pievagrybiai
1 kiaušinis
100 g kieto sūrio
prieskoniai
augalinis aliejus pagal skonį
Išvirkite ryžius, palikite atvėsti. Papriką supjaustykite mažais kubeliais. Išplakite kiaušinį ir sumaišykite jį su ryžiais. Tada sudėkite daržoves ir norimus prieskonius. Supilkite sūrį ir sumaišykite su ryžiais.
Ištepkite formą augaliniu aliejumi ir sudėkite ryžių mišinį. Užbarstykite likusį sūrį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol sūris taps auksinis.
Troškinys su manų kruopomis ir vištiena
Reikės:
vištienos krūtinėlės
200 g žiedinių kopūstų
100 g brokolių
1 kiaušinis
100 g manų
Provanso žolelių
augalinio aliejaus
apie 100 g kieto sūrio
Vištienos krūtinėlę išvirkite ir atvėsinkite. Išvirkite manų košę , atvėsinkite ir sumaišykite su žaliu kiaušiniu. kiaušiniu.
Brokolius ir žiedinį kopūstą supjaustykite supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 20 minučių. Tada sumaišykite su prieskoniais ir nedideliu kiekiu augalinio aliejaus.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais, sutarkuokite sūrį ir sumaišykite abu komponentus su manų kruopomis.
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite sausu manų kruopu. Daržoves supilkite į formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, kol pasidengs auksine plutele.