Šviežių daržovių sezonas yra kulinarinis palaiminimas maistingiems patiekalams. Mūsų redakcija ypač mėgsta skanėstus su cukinijoms. Todėl šiandien mes gaminsime būtent tokį skanėstą. Cukinijų užkepėlė orkaitėje patiks visiems.
Pirmiausia apsirūpinkite jaunomis cukinijomis. Bet patiekalui tinka ir paprastos cukinijos. Jums taip pat reikės kietojo sūrio, morkų, svogūnų ir ingredientų grietinėlės padažui. Beje, jis yra paruošiamas pagal universalų receptą ir tinka daugeliui patiekalų pagardinti. Pirmiausia reikia supjaustyti svogūnus ir grybus. Antra, apkepkite juos, pridėkite prieskonių ir įpilkite grietinėlės. Kartu su padažu cukinijų užkepėlė gaunasi nepaprastai skani ir aromatinga!
Jums reikės:
- Cukinijų 1,3 kg
- Morkų 2 vnt.
- Svogūnų 2 vnt.
- Česnako 2 skiltelių
- Kiaušinių 5 vnt.
- Kietojo sūrio 120 g
- Saulėgrąžų aliejaus 2 šaukštų
- Pievagrybių 200 g
- Grietinėlės 300 ml
- Druskos pagal skonį
- Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
- Raudonėlio pagal skonį
- Džiovinto baziliko pagal skonį
Gaminimas:
Nulupkite cukiniją ir morkas. Daržoves sutarkuokite stambia tarka. Pabarstykite druska ir kruopščiai sumaišykite. Palikite viską 15 minučių, kad išsiskirtų sultys iš cukinijos. Tada išpilkite skysčio perteklių.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite daržoves, 100 g sūrio, kiaušinius, saulėgrąžų aliejų ir 1 smulkintą svogūną su česnaku.
Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi arba apšlakstykite aliejumi. Cukinijų mišinį supilkite į formą. Pabarstykite likusiu sūriu.
Kepkite patiekalą 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Tuo metu paruoškite grybų padažą. Norėdami tai padaryti, supjaustykite grybus ir svogūnus. Apkepkite juos keptuvėje, pagal skonį įberdami druskos, pipirų, raudonėlio ir baziliko. Tada supilkite grietinėlę ir patroškinkite porą minučių.
Kai užkepėlė iškepa, šiek tiek ją atvėsinkite. Patiekite su grybų padažu.