Patyrusi šeimininkė sunkiai gali įsivaizduoti vasarą be cukinijų. Ši nuostabi vasarinė daržovė turi didelę naudą ir tinka įvairiausiems kulinarijos šedevrams, nesvarbu, ar tai būtų pagrindiniai patiekalai, ar užkandžiai. O cukinijų blynai yra tiesiog tobulas patiekalas bet kuriuo paros metu.
Ir šiandien jums pasakysime, kaip gali būti iškepti cukinijų blynai, kurie užims jiems tinkamą vietą ant jūsų stalo. Šiam burnoje tirpstančiam patiekalui paruošti reikia namuose esančių produktų ir šiek tiek laiko.
CUKINIJŲ BLYNAI
Jums reikės:
- 7 vidutinės cukinijos
- 200-300 g apdžiuvusios duonos
- 5-6 skiltelės česnako
- 2 kiaušiniai
- druskos ir pipirų pagal skonį
- augalinis aliejus kepimui
Gaminimas:
Pirmiausia nuplaukite cukinijas, nulupkite odelę ir išpjaukite sėklas. Pašalinkite galus.
Sutarkuokite cukinijas su vidutinio dydžio tarka, pabarstykite druska. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Tuo tarpu duoną iki trupinių sumalkite trintuvu. Galite tiesiog trupinti duoną rankomis, bet tai užtruks ilgiau, o trupiniai nebus pakankamai maži.
Česnaką nulupkite ir išspauskite.
Gerai išspauskite sutarkuotą cukinijos minkštimą, kad pašalintumėte sultis.
Į išspaustą minkštimą suberkite duonos trupinius, česnaką ir įmuškite kiaušinius. Įberkite smulkintos paprikos ir gerai išmaišykite.
Iš gautos masės formuokite blynus ir gerai įkaitintoje keptuvėje kepkite dideliame kiekyje aliejaus iki aukso rudumo spalvos. Skanaus!
Kai blynai iškeps, nusausinkite juos popieriniu rankšluosčiu ir patiekite su grietine. Be to, jie yra nuostabiai skanūs ne ką tik iškepę, bet net ir atvėsę.