Kartais mėgstu nustebinti savo šeimą įmantriomis gurmaniškomis vakarienėmis. Keista, bet jie vis dar kaskart sako, kad bulves su sūriu mėgsta labiau. Kaip tai? Matyt, man pavyko paversti paprastą ir greitą patiekalą savo firminiu!
Viskas, ko man reikia norint pagaminti greitą ir sotų garnyrą, yra įprastos bulvės, nedidelis sūrio gabalėlis ir prieskoniai. Beje, garnyrą galite pakeisti, eksperimentuodami su skoniais ir aromatais. Teisingai sakoma, kad viskas, kas genialu, slypi paprastume! Bulvės su sūriu, keptos orkaitėje, įrodo seniai žinomą tiesą.
Ingredientai
- 600 g bulvių
- 6 valg. š. aliejaus
- 0,2 šaukštelio kalendros
- 0,2 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
- 60 g kietojo sūrio
- 0,2 šaukštelio paprikos miltelių
- 0,2 šaukštelio juodųjų pipirų
- druska – pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Nuskuskite, nuplaukite ir nusausinkite bulves. Supjaustykite jas mažais gabalėliais.
2. Kietąjį sūrį sutarkuokite su smulkia trintuve, sumaišykite su augaliniu aliejumi, druska ir prieskoniais.
3. Bulves sumaišykite su sūriu.
4. Iš kepimo popieriaus suformuokite laivelius, į juos sudėkite bulves.
5. Sudėkite laivelius ant kepimo skardos. Kepkite 30–45 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Tikslaus bulvių su sūriu kepimo laiko nėra. Viskas priklauso nuo jūsų orkaitės ir pasirinktų bulvių rūšies. Garnyrą galima patiekti su padažu ar jūsų mėgstamu patiekalu. Iš padažų, man labiausiai patinka naminė grietinė su česnakais, o jums?