Šis receptas tiks ne tik vegetarams, bet ir daržovių mėgėjams.
Manų kruopos šių kotletų skoniui pridės sodrumo ir jūs nesugebėsite atsispirti šiam patiekalui!
Ingredientai:
1 kg kopūstų;
1 svogūnas;
3 morkos;
Manų kruopos, reikės ½ puodelio;
½ puodelio miltų;
2 česnakų galvutės;
Žalumynai (pagal skonį);
Aliejus;
Malti džiūvėsėliai;
Druska ir kiti prieskoniai (pagal skonį).
Gaminimas:
Susmulkinkite kopūstą ir sudėkite į puodą.
Nuplaukite morkas ir sudėkite į puodą kartu su kopūstais.
Įberkite druskos ir virkite tol, kol išvirs daržovės.
Išvirtas daržoves sumalkite mėsmale.
Smulkiai sutrinkite svogūną ir česnako galvutes.
Sudėkite viską į vieną indą ir išmaišykite. Nepamirškite pridėti ir kitų žalumynų, jei norite.
Pagal skonį įberkite pipirų bei druskos.
Taip pat sudėkite miltus, manų kruopas, džiūvėsėlius ir gerai viską išmaišykite.
Iš paruoštos masės formuokite kotletus.
Kepkite iki auksinės rudos spalvos.
Skanaus!