Šis braškinis desertas gali lengvai pakeisti ledus. Jis yra subtilus ir lengvas, tačiau tuo pačiu metu gausus braškių, žodžiu, tobulas! Pabandykite pasigaminti.
Reikės
- 250 g braškių
- 60 g cukraus
- 2 kiaušinių baltymų
Į kiaušinių baltymus supilkite cukrų. Pamerkite į vandens vonelę ir maišydamas plaktuvu pakelkite temperatūrą iki tokios, kad cukrus visiškai ištirptų. Pamirkykite pirštą – turi būti karšta, bet ne deginti. Išimkite iš vandens vonios.
Maišytuve sutrinkite braškes.
Į braškes supilkite kiaušinio baltymus su cukrumi, išplakite maišytuvu iki purumo – apie 5 minutes.
Braškinis desertas gana ilgai išlaiko savo purią formą. Tai skanus, gaivus ir vasariškas desertas!