Vasara jau atėjo, tad šiltomis dienomis kiekvienas nori pasilepinti skania ledų porcija. Mes siūlome patiems juos pasidaryti, tam reiks tik 3 ingredientų!
Ingredientai itališkiems ledams:
- Pienas – 500 ml
- Kiaušiniai – 6 tryniai
- Cukrus – 100-120 gramų.
Gaminimas:
Trynius sutrinkite su cukrumi. Į masę supilkite pieną. Gerai išmaišykite. Tuomet ant silpnos ugnies ir lėtai, nuolat maišydami šluotele pašildykite masę.
Mišinį pašildykite iki 80 laipsnių temperatūros – nuolat maišant ir šildant susidarys putos. Nuimkite mišinį nuo ugnies.
Tuomet mišinį dėkite į dubenį šalto vandens ir toliau maišykite rankiniu maišytuvu, kol masė visiškai atvės ir sustings. Vandenį dubenyje galima pakeisti nauju, kai ankstesnis tampa šiltas. Kai mišinys bus maždaug kambario temperatūros, galite jį perkelti į šaldiklį. Laikykite bent 1,5 valandos.
Po 1,5 valandos masė dar nebus visiškai sustingusi, bet jau bus pradėjusi stingti. Permaišykite masę maišytuvu.
Gausite kreminę masę, vis dar vandeningą. Padėkite ją atgal į šaldiklį ir palaikykite, kol visiškai sušals.
Pamatysite, šie itališki ledai – labai skanūs. Iškart norėsite suvalgyti kelias porcijas!
Vaizdo įrašas: