Varškės tortas turi savo įdomų pavadinimą „Vienuolių šnabždesiai“. Kodėl pyragas gavo tokį pavadinimą dabar jau nežinoma, bet priežastis galėjo būti tokia: tam tikra vienuolė, paragavusi jos, negalėjo tylėti ir sušnabždėjo: „Viešpatie, koks skanus!“
Mūsų redaktoriai šnabždėjosi lygiai taip pat paragavę šio torto. Tai, be abejo, pokštas. Bet faktas, kad mes dabar pasidalysime su jumis stebuklingo torto receptu, o tai tikrai nėra pokštas. Jūs turėsite šiek tiek pavargti, todėl atidžiai užrašykite ir atsargiai paruoškite komponentus.
Varškės tortas
Pirmasis biskvitas:
- 150 g miltų
- 75 g sviesto
- 50 g cukraus pudros
- 1 kiaušinis
- 1 kiaušinio trynys
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 1 valgomasis šaukštas kakavos miltelių
Antrasis biskvitas:
- 100 g miltų
- 100 g sviesto
- 100 g cukraus pudros
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 4 kiaušinių tryniai
Varškės kremui:
- 400 g varškės
- 200 g grietinės
- 150 g cukraus pudros
- 4 kiaušiniai
- 1,5 pakelio vanilinio pudingo
- vanilės esencija pagal skonį
Pudingui:
- 250 ml pieno
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 0,5 pakelio vanilinio pudingo
- 1 pakelis aviečių (ar kitos) želė
- 100 g sviesto
- 1 pakelis šokolado glazūros
- 2 pakeliai norimų pabarstukų
Gaminimas:
Pradėkite nuo pirmojo biskvito. Sumaišykite minkštą sviestą su cukraus pudra, o po to įmaišykite trynį ir kiaušinį. Nenustokite plakti, įpilkite miltų su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną iš jų dėkite į formą, išklotą kepimo popieriumi, ir išlyginkite rankomis, suteptomis augaliniu aliejumi. Įdėkite į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 15–20 minučių. Į antrą tešlos dalį įpilkite kakavos, gerai išmaišykite, apvyniokite maistine plėvele ir nusiųskite į šaldytuvą. Norėdami suteikti skoningą kontrastą, į tešlą galite įberti žiupsnelį cinamono.
Antroji tešla ruošiama taip. Plakite mikseriu minkštą sviestą su cukraus pudra, po vieną įdėkite trynį. Lėtai įpilkite miltų su kepimo milteliais, geriau neišjungti maišytuvo. Įdėkite tešlą į kepimo indą ant aliejumi ištepto popieriaus, tada pusvalandžiui pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių Celsijaus. Iškeptas biskvitas turėtų atvėsti.
Laikas ruošti varškės kremą. Atskirkite trynius nuo baltymų, sutrinkite su varške, cukraus pudra, grietine ir vaniliniu pudingu. Galite pridėti šiek tiek vanilės esencijos, tai priklauso nuo jūsų. Išplakite baltymus iki standžių putų ir po truputį įmaišykite į varškės masę.
Į kepimo indą įdėkite pirmą iškeptą biskvitą, paskirstykite varškės masę iš viršaus. Paimkite kakavos tešlą iš šaldytuvo, susukite į dešreles, supjaustykite mažais gabalėliais ir panardinkite į varškės masę. Vėl įdėkite formą į orkaitę, jau 50 minučių, temperatūra – 170 laipsnių. Išėmę gatavą pyragą, būtinai leiskite jam atvėsti.
Dabar atėjo laikas pasigaminti kremą. Likusią cukraus pudrą praskieskite trečdalyje stiklinės šalto pieno, įpilkite cukraus į kitą pieno dalį ir užvirkite. Supilkite praskiestą pudrą į karštą pieną. Toliau virkite ir maišykite, kol sutirštės. Perkelkite pudingą į kitą indą, uždenkite maistine plėvele, kad paliestų paviršių, leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Želę supilkite į trečią stiklinę karšto vandens ir maišykite, kol ji visiškai ištirps. Taip pat leiskite jai atvėsti iki kambario temperatūros. Sviestą plakite mikseriu ir pamažu supilkite pudingą, o paskui – želė. Toliau plakite. Kremą tolygiai paskirstykite ant atvėsusio torto su varškės kremu, uždenkite antruoju biskvitu ir kelioms valandoms beveik paruoštas varškės tortą padėkite į šaldytuvą.
Paskutinis žingsnis. Įkaitinkite šokolado glaistą apledėjimą pagal instrukcijas ant pakuotės ir tolygiai padenkite pyragą. Galite papuošti savo mėgstamais pabarstukais arba parašyti sveikinimą. Tai priklauso ir nuo jūsų. Kai glaistas sukietėja, tortą galima patiekti ant stalo!