Šie pyragėliai yra labai aromatingi ir sultingi!
Ingredientai:
Tešlai:
- miltai – 120-150 gramų
- kiaušinis – 1 vnt.
- varškė 9% – 200 gramų
- cukrus – 2 šaukštai
- druska, soda – keli žiupsneliai.
Įdarui:
- obuoliai – 3-4 vnt.
- cukrus pagal skonį.
- sviestas – 20 gramų.
- vanilinis cukrus – žiupsnelis.
- augalinis aliejus (kepimui) – 150 gramų.
Paruošimas:
- Į varškę suberkite cukrų, druską, sodą ir įmuškite kiaušinį. Maišykite, kad liktų kuo mažiau varškės grūdelių.
- Palaipsniui suberkite persijotus miltus, maišykite. Užminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą.
- Uždenkite tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
- Obuolių įdarui: nuplaukite obuolius, pašalinkite sėklas ir odeles, supjaustykite juos mažais kubeliais.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite smulkintų obuolių, vanilinio cukraus, ir 2 valgomus šaukštus paprasto cukraus.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite įdarą ant silpnos ugnies, kol vaisiai suminkštės, 3–5 minutes.
- Nuimkite dangtį, atvėsinkite obuolius.
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, minkykite ją ant miltais pabarstyto stalo, padalykite į 9–10 lygių dalių.
- Kadangi tešla šiek tiek lips, įberkite šiek tiek miltų. Iš kiekvienos tešlos dalies iškočiokite blyną (ne per ploną, pyragėlio vidurys turi būti šiek tiek storesnis už kraštus).
- Į pyragėlio centrą įberkite pusę arbatinio šaukštelio cukraus. Ant jo uždėkite obuolių įdaro (apie 2 arbatinius šaukštelius).
- Pyragėlius su obuoliais formuokite įprastu būdu, sutvirtinant užlenkiama siūle.
- Kepkite pyragėlius keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, iki jie pasidarys auksinės spalvos.
Skanaus!