Paprastas tobulo sūrio receptas!
Vis dažniau parduotuvių lentynose esantis sūris yra su augaliniais aliejais ir nelabai vertingais skonio stiprikliais. Natūralų sūrį daug sveikiau ir pigiau pasigaminti tiesiog savo virtuvėje. Receptas toks paprastas, kad pagal jį nesunkiai paruoš net ir pradedantysis virėjas: į verdantį pieną supilkite pomidorų sultis, palaukite, ir sūris bus beveik paruoštas!
Ingredientai: litras parduotuvėje pirkto pieno, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos, 200 mililitrų pomidorų sulčių, tiek pat grietinės.
Receptas yra elementarus. Supilkite pieną į patogų puodą ir uždėkite ant viryklės. Užvirinkite ir įberkite druskos. Po pusės minutės pienas vėl užvirs, supilkite pomidorų sultis, o po to sudėkite ir grietinę.
Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir palikite viryklę įjungtą 10 minučių, nuolat maišydami. Išrūgos pradės atsiskirti. Išjunkite kaitrą ir palikite 10 minučių pastovėti.
Varškės mišinį kiaurasamčiu sudėkite į formą, palikdami išrūgas puode. Nusunkite ir paspauskite, kad išrūgos pasišalintų. Po to padėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Receptas vaizdo įraše:
Vietoj pomidorų sulčių į pieną galite dėti bet kokių prieskonių ar žolelių. Kiekvieną kartą gamindami pagal šį receptą, galėsite pasigaminti vis kitokį sūrį.