Nuostabios mielinės tešlos spurgos su puikiu varškės skoniu. Šias spurgas labai lengva pagaminti, todėl jas tikrai galės paruošti kiekvienas.
Jums šios spurgos tikrai patiks, todėl išbandykite šį puikų receptą!
Pagal „YouTube“ kanale paskelbtą receptą, šios spurgos bus minkštos, purios viduje ir traškios išorėje.
Jums reikės:
- 400 g paprastų miltų
- 200 g pusiau rupių miltų
- 250 g minkštos varškės
- 250 ml pieno
- 2 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio
- 50 g minkšto sviesto
- 30 g sausų mielių
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- 1 vanilinio cukraus
- 1/2 šaukštelio druskos
Gamybos eiga:
Persijokite abiejų rūšių miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską į dubenį ir išmaišykite juos tarpusavyje.
Sudėkite varškę, minkštą sviestą, kiaušinį, citrinos sultis.
Viską gerai išmaišykite.
Į 200 ml šilto pieno įberkite mielių, gerai išmaišykite paruoštą masę.
Priklausomai nuo to, kiek miltų naudosite, gali prireikti įpilti dar 50 ml pieno.
Rankomis išminkykite iš pradžių lipnią tešlą.
Įberkite truputį miltų, įmaišykite juos ir pamažu tešla pradės atlipti nuo dubens sienelių.
Sudėkite tešlą į dubenį, lengvai pabarstykite miltais.
Uždenkite medvilniniu audiniu ir palikite 1 valandą pakilti.
Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Iškočiokite 1 cm storio (arba šiek tiek storesnį) tešlos paplotį.
Iš tešlos stikline išpjaukite apskritimus.
Uždenkite medvilniniu audiniu.
Palikite pastovėti dar 15 minučių.
Tada į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus ir įkaitinkite.
Kepkite spurgas iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos.
Paruoštas spurgas sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte perteklinius riebalus.
Jos bus labai minkštos, traškios iš išorės ir sužavės gardžiu varškės skoniu.
Jas galite apibarstyti cukraus pudra arba užpildyti mėgstama uogiene.
Mėgaukitės maloniu skoniu!
Vaizdo įrašo medžiaga: