Paprastai paruošiamos varškės spurgos sužavės kiekvieną, mėgstantį pasilepinti desertu. Šis receptas išsiskiria savo paprastumu.
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 5 šaukštelių cukraus
- 250 g riebios varškės
- 5 šaukštų kvietinių miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio malto cinamono
- Cukraus pudros
- Aliejaus
Kaip gaminti?
✔ Varškę pertrinkite per metalinį sietą. Į dubenį išsijokite miltus su kepimo milteliais. Įmuškite kiaušinį, išplakite su cukrumi ir cinamonu.
✔ Minkykite tešlą, iš jos iškočiokite „dešrelę“, supjaustykite mažais gabalėliais ir suformuokite iš jų rutuliukus.
✔ Puode įkaitinkite aliejų iki 160–180 C laipsnių ir į jį panardinkite spurgas. Kai spurgytės paruduos, jas išimkite, ir padėkite ant popierinių rankšluosčių.
✔ Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su džemu, desertiniu padažu ar medumi.
Skanaus!