Šie varškės sausainiai sužavės jus nuostabiu skoniu. Juos pasigaminti nėra labai sunku, tad būtinai išbandykite šį receptą.
Ingredientai:
- Varškė 9% – 200 g
- Sviestas – 150 g
- Grietinė 15-20% – 50 g
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cukrus – 80 g
- Miltai – maždaug 320 g
- Druska – 1/3 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- Soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Obuolienė – 250 g.
Gaminimas:
Norint paruošti varškės sausainius, visi ingredientai turi būti kambario temperatūros. Trintuvu sumaišykite varškę, minkštą sviestą, kiaušinio trynį, grietinę, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Dalį išsijotų miltų sumaišykite su kepimo milteliais ir sudėkite į tešlą. Miltų kiekis priklausys nuo varškės drėgnumo. Tešla turi būti minkšta, ilgai jos nemaišykite. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite ant stalo 10 minučių pastovėti.
Ant miltais apibarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą 3-4 cm storio sluoksniu. Išpjaukite apskritimus ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Likusią tešlą vėl iškočiokite ir pjaustykite tos pačios formos apskritimus. Tada išpjaukite mažesnio skersmens apskritimus, dugną patepkite kiaušinio baltymu ir dėkite ant didesnio apskritimo. Į sausainių vidurį įdėkite obuolienės, o kraštelius ištepkite likusiu baltymu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes iki auksinės rudos spalvos. Skanaus!