Šiuos pyragėlius kepu du kartus per savaitę, nes mano vaikai juos labai mėgsta. Paruošti šiuos pyragėlius yra labai paprasta, o jų skonis tikrai maloniai nustebina!
Jums reikės:
- 200 g varškės
- 70 g sviesto
- žiupsnelio druskos
- 1/2 arb. š. kepimo sodos
- obuolių acto
- 150 g kvietinių miltų
- 50 g cukraus
- cukraus pudros
Kaip gaminti?
Į dubenį sudėkite varškę ir minkštą sviestą.
Pabarstykite žiupsneliu druskos ir išmaišykite šaukštu.
Į nedidelį dubenį su soda įpilkite šiek tiek acto. Išmaišykite.
Sodą su actu supilkite į ruošiamą tešlą ir išmaišykite.
Suberkite miltus ir išmaišykite.
Rankomis minkykite vientisą tešlą.
Uždenkite dubenį ir valandą palaikykite šaldytuve.
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą į didelį apskritimą.
Pabarstykite cukrumi. Iškočiokite.
Tešlos apskritimą padalinkite į 24 dalis.
Tešlos gabaliukus susukite į ritinėlius.
Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite 20 minučių 180°C temperatūroje.
Pabarstykite cukraus pudra ir galite patiekti.
Skanaus!
Pamokėlė vaizdo įraše: