Buvo laikas, kai labai bijojau mielinės tešlos. Visais įmanomais būdais vengiau receptų su ja. Bandžiau rasti lengvesnį būdą kepiniams gaminti. Tada pirmą kartą susidūriau su varškės tešla. Su ja malonu dirbti ir ji nėra įnoringa. O mano pomėgis dirbti su ja prasidėjo, kai gaminau varškės lazdeles!
Iš pradžių įdarui naudojau tik cukrų. Tačiau laikui bėgant, ėmiau eksperimentuoti ir atradau tobulą derinį. Mano slaptasis ingredientas buvo kokosai. Tai sausainiams suteikė visiškai naują skonį. Tikiuosi, kad ir jums jie patiks!
Sudedamosios dalys:
- Varškė 250 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 80 g
- Kvietiniai miltai 180 g
- Kepimo milteliai 1 šaukštelis
- Cukrus 3 šaukštai
- Kokosų drožlės 2 šaukštai
Paruošimo eiga:
Sumaišykite varškę su druska ir kubeliais supjaustytu minkštu sviestu. Varškę sutrinkite šakute arba smulkintuvu iki vientisos masės.
Į varškę suberkite pusę persijotų miltų, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Tada palaipsniui suberkite likusius miltus (gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau) ir išminkykite standžią tešlą.
Padalinkite tešlą į dvi dalis ir kiekvieną iš jų susukite į dešrelę. Po to iškočiokite kočėlu iš jų ilgą stačiakampį iki 2-3 mm storio. Nupjaukite nelygius kraštus.
Kiekvieną tešlos sluoksnį pabarstykite cukrumi ir kokoso drožlėmis, tada susukite į ritinėlius. Pasistenkite, kad jie būtų kuo labiau prigludę.
Suktinukus supjaustykite 5 cm ilgio riekelėmis. Suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Varškės sausainukus galėsite pabarstyti cukraus pudra. Nemanau, kad yra prasmės ilgai pasakoti apie viliojantį kokosų skonį ir švelnią tešlos tekstūrą. Pagaminkite vieną kartą ir įsitikinsite patys. Nepamirškite palepinti savo draugų ir pasidalinti su jais šiuo receptu!
Skanaus!