Varškės sausainiai daugeliui primena vaikystę. Juos dažnai kepdavo daugelio močiutės, kai anūkai atvykdavo pas jas atostogauti. Prisiminkite šį tobulą skonį.
Minkšti sukučiai su cukraus pluta gerai dera su arbata, kava, kakava, pienu. Namuose pasigaminti varškės sausainius nesunku, tačiau jie stebuklingai greitai dingsta iš lėkštės.
Jums reikės:
- 150 g miltų
- 200 g varškės
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai cukraus
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1 valgomasis šaukštas pieno
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite varškę su kiaušiniais, cukrumi, druska, alyvuogių aliejumi ir pienu. Viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
Iš minkykite tešlą. Padėkite ją ant miltais pabarstyto stalo, susukite į dešrą ir padalinkite į 14 dalių. Iš kiekvienos dalies padarykite po pailgą ritinėlį, kurio ilgis yra apie 16 centimetrų. Suvyniokite jį iš dviejų pusių spirale.
Kiekvieną sausainį apibarstykite cukrumi. Sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Varškės sausainiai paruošti! Kaip matote, norint paruošti šiuos sausainius, nereikia specialių kulinarinių įgūdžių. O šiuos sausainius valgo net tie, kurie nemėgsta varškės.