Home Receptai Desertai Varškės pyrago receptas: nudžiuginkite savo šeimos narius ir svečius

Varškės pyrago receptas: nudžiuginkite savo šeimos narius ir svečius

0
Varškės pyrago receptas: nudžiuginkite savo šeimos narius ir svečius

Dažnos namų šeimininkės kasdienybėje vyrauja paprastų ir greitai paruošiamų pyragų receptai, nes tikrai malonu, kai nereikia ilgai gaminti. Šventės – kitas reikalas. Įvairiomis progomis namų šeimininkės stengiasi nustebinti ne tik savo šeimos narius, bet taip pat ir svečius.

Mes jums papasakosime, kaip pagaminti šventišką, švelnaus skonio pyragą su varške ir suflė. Leiskite pyragui visiškai atvėsti, o tada atsiskleis tikra magija… Žinoma, pirmiausia reikia paruošti šį šventišką pyragą.

Jums reikės:

  • 250 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 80 g sviesto
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 kiaušinio

Varškės įdarui:

  • 500 g varškės
  • 100 g cukraus
  • 3 kiaušinių trynių
  • 1 valg. š. manų kruopų
  • 100 g grietinės
  • 1 žiupsnelio vanilino

Suflė:

  • 3 kiaušinių baltymų
  • 3 valg. š. cukraus pudros

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite pagrindą: miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir smulkintu atšaldytu sviestu. Sviestą galima sutarkuoti.

Kiaušinį išplakite su cukrumi ir sumaišykite su miltais bei sviestu. Užminkykite tešlą.

Tešlą suvyniokite į maišelį ar maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.

Įdarui tereikia trintuvu iki vientisos masės sumaišyti varškę, cukrų, trynius, manų kruopas ir grietinę.

Norėdami paruošti subtilų suflė, turėsite skirti šiek tiek daugiau laiko. Atskirkite baltymus nuo trynių ir gerai išplakite su cukraus pudra iki standžių putų.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite į 0,5 cm storio sluoksnį ir dėkite į kepimo indą. Tinka 28 cm skersmens forma.

Pagrindą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Išimkite pagrindą iš orkaitės ir dėkite varškės įdarą, o ant viršaus – suflė.

Pyragą pašaukite į orkaitę dar 15 minučių, kol taps auksinės spalvos. Iš karto neišimkite paruošto pyrago, pirmiausia atidarykite orkaitės dureles ir palaikykite ten pyragą dar 30 minučių. Suflė šiek tiek sukris, tačiau tai normalu.

Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Jei norite, kad ant viršaus būtų matomi auksiniai karoliukai, leiskite pyragui pastovėti pusantros valandos.

Pyragas su varške yra labai skanus ir švelnus. Jei norite, galite papuošti šviežiomis uogomis ir kokoso drožlėmis.

Jei norite paruošti paprastesnį, tačiau tikrai labai skanų varškės pyragą, išbandykite Strasbūro pyragą su varškės įdaru ir slyvomis. Vasara mums taip dosniai dovanoja skanius vaisius ir uogas, todėl būtų tikra nuodėmė neišbandyti vasariškų receptų.

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].