Šiandien mūsų redaktoriai išmokys jus, kad varškės pyragas gali būti be kiaušinių ir sviesto! Šis prabangus desertas buvo rastas senuose žurnaluose, todėl galite pasakyti, kad jis buvo išbandytas laiko.
Visų pirma, šis varškės pyragas turi labai įdomią tešlą: varškės, be kiaušinių ir sviesto. Jis greitai pasigamina ir visada pavyksta. Ilgai nekalbėsime, geriau eikime tiesiai į maisto gaminimą.
VARŠKĖS PYRAGAS SU VYŠNIOMIS
Įdarui reikės:
- 400 g vyšnių
- 400 ml grietinės
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus
- 100 g cukraus
- 20 g migdolų drožlių
- 2 kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas krakmolo
Tešlai reikės:
- 150 g varškės
- 50 ml pieno
- 50 ml augalinio aliejaus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 250 g miltų
- citrinos žievelė
- 100 g cukraus
Gaminimas:
Paruoškite tešlą.
Mes rekomenduojame naudoti įprastą varškę. Miltus išsijokite su kepimo milteliais, tada sumaišykite varškę, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę, pieną ir augalinį aliejų. Masę plakite šluotele iki skystos grietinės konsistencijos ir tik po to, palaipsniui pridedant miltų, minkykite minkštą ir šiek tiek lipnią tešlą.
Paruoškite įdarą.
Leiskite tešlai pailsėti. Iš vyšnių išimkite kauliukus ir palikite. Išplakite 2 kiaušinius su cukrumi iki putų, įpilkite grietinės, vanilinio cukraus ir 1 šauktą krakmolo. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Kepimo skardą sutepkite aliejumi arba padenkite kepimo popieriumi. Ištieskite tešlą rankomis ant paviršiaus ir padarykite nedideles šonus išilgai kraštų. Ant tešlos uždėkite vyšnių įdarą ir užpildykite grietinės įdaru, gausiai apibarstydami migdolais.
Kepkite vyšnių pyragą apie 50 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių. Tešla greitai pakils, tačiau atvėsus ji šiek tiek sumažės, likdama minkšta ir porėta.
Varškės pyragas gali būti patiekiamas tiek šiltas, tiek šaltas. Nebijokite jo laikyti šaldytuve.