Iškepti šį pyragą yra labai paprasta. O skonis tiesiog nuostabus! Lai varškės pyragas su razinomis tampa jūsų mėgstamu desertu.
Sudėtis:
Tešlai:
300 g miltų
10 šaukštų aliejaus
100 g cukraus
10 šaukštų pieno
2 šaukštai grietinės
2 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 g varškės
2 šaukštai grietinės
150 g razinų
3 šaukštai manų kruopų
3 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
citrinos ar apelsino žievelė
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, grietine ir pienu. Maišykite tešlą, kad būtų vienodos konsistencijos. Pačioje pabaigoje į tešlą supilkite aliejų.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite pusę tešlos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 8-10 minučių.
Ruoškite įdarą. Sumaišykite kiaušinio trynius su varške, manų kruopomis, grietine, vaniliniu cukrumi ir citrinos ar apelsino žievele.
Atskirame inde išplakite kiaušinių baltymus iki putų ir sumaišykite juos su varškės mase. Pačioje pabaigoje į varškę sudėkite razinas ir gerai išmaišykite.
Mišinį perkelkite ant iškepusio pyrago kepimo formoje. Tada užpilkite likusia tešlos dalimi. Viršų sutepkite kiaušiniu ir kepkite orkaitėje 30-35 min .Supjaustykite iškepusį pyragą ir pabarstykite cukraus pudra.
Ir kaip jums šis varškės pyragas su razinomis? Beje, vietoj razinų galite dėti bet kokius mėgstamus džiovintus vaisius ar uogas.
Naminis blynų pyragas su maskarponės kremu ir šokoladu
Jei atsibodo paprasti blynai, galite į tešlą pridėti įvairių priedų. Be to, ar žinojote, kad iš blynų galite pasigaminti nuostabaus skonio pyragus ir desertus? Šį kartą pristatysime jums labai įdomų receptą. Blynų pyragas su maskarponės kremu ir šokoladu pakerės savo nuostabiu skoniu! Beje, jam puikiai tinka ne tik šviežiai iškepti blynai, bet ir tie, kurie buvo iškepti anksčiau!
Ingredientai:
blyneliams:
- Pienas – 0,5 litro;
- Cukrus – 3 valgomieji šaukštai;
- Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- Soda – 0,5 valgomojo šaukštelio;
- Miltai – 1,5 stiklinės;
- Kiaušinis – 1 vienetas;
- Augalinis aliejus – 3 valgomieji šaukštai.
kremui:
- Maskarponė – 500 gramų;
- Cukraus pudra – 150 gramų;
- Šokoladas – 100 gramų;
- Grietinėlė – 200 gramų;
- Vanilinas – pagal skonį.
Gaminimas:
- Sumaišykite pieną, kiaušinį ir cukrų.
- Sudėkite išsijotus miltus, druską ir sodą. Išmaišykite.
- Supilkite augalinį aliejų.
- Sutepkite keptuvę augaliniu aliejumi.
- Kepkite blynus, stengdamiesi, kad jie būtų vienodo dydžio.
- Į maskarponę sudėkite cukraus pudrą. Sumaišykite mikseriu.
- Įpilkite grietinėlės ir įdėkite vanilino, išmaišykite. Sutarkuokite šokoladą.
- Į kremą sudėkite šokoladą ir vėl išmaišykite. Palikite šiek tiek šokolado papuošimui.
- Ant lėkštės padėkite pirmąjį blyną.
- Sutepkite jį kremu.
- Toliau darykite pyragą tokia tvarka: blynas, kremo sluoksnis, vėl blynas.
- Papuoškite pyrago viršų likusiu šokoladu. Padėkite pabaigtą pyragą į šaldytuvą ir laikykite jį ten mažiausiai 5 valandas. Geriausia laikyti per naktį. Pyragą galite papuošti vaisiais.
Darbo eiga:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Tikimės, kad blynų pyragas jums patiks. Skanaus!