Šio „Facebook“ tinkle patalpinto recepto dėka paruošite labai skanų ir subtilaus skonio varškės – razinų pyragą.
Kartą išbandę – kepsite dar ir dar!
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
- 150 g cukraus
- 350 g miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
- 500 g varškės
- 2 kiaušinių
- 100 g razinų
- 100 g cukraus
- Vanilės pagal skonį
Gaminimo eiga:
Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos ir sudėkite minkštą sviestą.
Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos ir lygios masės.
Miltus persijokite per sietelį ir suberkite kepimo miltelius. Sumaišykite tirštą elastingą tešlą, kuri šiek tiek turi lipti prie pirštų.
Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, kiekvieną dalį suvyniokite į atskirą maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį 40-50 minučių.
Dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilę.
Gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite 10 minučių pastovėti, kad išbrinktų ir suminkštėtų.
Tada nupilkite nuo jų skysčio perteklių, sudėkite į varškę ir viską išmaišykite.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo, sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant kepimo formos dugno ir išlyginkite.
Tada supilkite sūrio įdarą.
Taip pat sutarkuokite antrąjį tešlos gabalėlį ir tolygiai paskleiskite ant pyrago viršaus.
Kepimo formą dėkite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę 40 minučių, kol pyragas iškeps. Torto paviršius turi būti šiek tiek parudavęs.
Leiskite pyragui atvėsti ir galėsite patiekti.
Skanaus!