Koks jis kvapnus!
Ingredientai:
- miltai – 200 g
- cukrus – 160 g
- kiaušiniai – 3 vnt.
- varškė 9% – 120 g
- vanilės ekstraktas – 1 arbatinis šaukštelis
- bulvių krakmolas – 50 g
- kepimo milteliai – 8 g
- druska – 1/2 arbatinio šaukštelio
- lydytas sviestas – 50 g
- kriaušės – 2 vnt.
- rudasis cukrus – 1 valgomasis šaukštas
Gaminimas:
- Visi pyrago gaminimo ingredientai turi būti kambario temperatūros.
- Sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.
- Varškę pertrinkite per sietelį.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltumo, plakite apie 5 minutes. Juos plakdami supilkite vanilės ekstraktą, lydytą sviestą ir varškę. Išplakite iki vientisos masės.
- Dalimis suberkite miltus.
- Kriaušes nulupkite, vieną kriaušę supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite į tešlą, išmaišykite. Antrąją supjaustykite gabalėliais.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus išdėliokite gabalėliais supjaustytą kriaušę ir viską pabarstykite ruduoju cukrumi.
- Kepkite iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Pyragą atvėsinkite ant grotelių.
Skanaus!