Labai kvapnus ir gardus pyragas. Tinka tiems, kurie pritingi kepti!
Sudėtis
Tortui:
250 g sausainių
150 g sviesto
50 g cukraus
50 g grietinės
Įdarui:
1 apelsino sultys
2 dideli apelsinai
250 g varškės
150 g cukraus
150 ml grietinėlės
Papuošimui:
2 apelsinai
1 pakelis želatinos
Gaminimas:
Į formą sudėkite apelsino gabalėlius, užpildykite želatina, paruošta taip, kaip nurodyta ant pakelio.
Sutrupinkite sausainius, sumaišykite su cukrumi ir ištirpintu sviestu, supilkite grietinę.
Gautą mišinį supilkite į apvalią 25 cm skersmens formą su nuimamomis sienelėmis, gerai suspauskite šaukštu ir padėkite į šaltą vietą maždaug 15-20 minučių.
Įdarui sutrinkite varškę su cukrumi, supilkite apelsinų sultis ir sudėkite apelsino griežinėlius. Maišykite 2-3 minutes. Išplakite grietinėlę ir sumaišykite su varške.
Išimkite pyragą iš šaldytuvo, sudėkite įdarą ir vėl padėkite į šaldytuvą 10 minučių. Kai pyragas atšals, uždėkite jį ant apelsinų, užpiltų želatina, ir palikite 10 minučių. Apverskite lėkštę. Po to pyragą galima pjaustyti.