Varškės, aguonų, kokoso ir persikų derinys jus tikrai sužavės. Rekomenduojame išbandyti šį receptą!
Dėl pudingo miltelių ir bulvių krakmolo pyragas bus neįtikėtinai minkštas, skanus ir kvapnus.
Jums reikės:
Tešlai:
- 3 stiklinių kvietinių miltų
- 200 g margarino
- 1/2 stiklinės cukraus
- 5 kiaušinių trynių
- 3 valg. š. kakavos
- 2 valg. š. grietinės
Varškės sluoksniui:
- 1 kg varškės
- 1 stiklinės cukraus
- 100 g sviesto
- 4 kiaušinių
- 1 pakuotės pudingo miltelių
Aguonų mišiniui:
- 5 kiaušinių baltymų
- 1 stiklinės maltų aguonų
- 1/2 stiklinės kokoso drožlių
- 1/2 stiklinės cukraus
- 2 valg. š. bulvių krakmolo
Pyrago viršui:
- 1 skardinės persikų
- Cukraus pudros
Kaip gaminti?
Į dubenį suberkite miltus ir įdėkite margarino.
Suberkite cukrų ir kakavą, įdėkite kiaušinių trynius ir grietinę.
Viską gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į dvi dalis (didesnę ir mažesnę).
Tešlą valandą palaikykite šaldytuve.
Didesnę tešlos dalį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę.
Kepkite maždaug 10 minučių 180°C temperatūroje.
Paruoškite varškės sluoksnį.
Sviestą išplakite iki purios masės.
Plakdami sudėkite kiaušinių trynius ir suberkite cukrų.
Palaipsniui sudėkite varškę ir suberkite pudingo miltelius.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su varškės mišiniu.
Paruoškite aguonų mišinį: baltymus išplakite iki standžių putų ir pabaigoje suberkite cukrų.
Suberkite maltas aguonas, kokoso drožles, bulvių krakmolą. Viską atsargiai išmaišykite.
Ant iškepto pagrindo sluoksniuokite varškės ir aguonų mišinį.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 20 minučių 160°C temperatūroje.
Persikus nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
Ant iškepto pyrago sudėkite pjaustytus persikus ir sutarkuokite likusią atvėsusią tešlą.
Kepkite dar 40-50 minučių 160°C temperatūroje.
Palikite pyragą atvėsti orkaitėje.
Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!