Daugeliui kepimas yra toli gražu ne pati maloniausia pramoga. Dažnai daugiausiai ingredientų ir laiko reikia įvairiems pyragams ruošti. Tačiau varškės pyragas „Šarlotė” su obuoliais jus nustebins. Jam nereikia tiek daug ingredientų, kaip bet kuriam kitam pyragui. Be to, visus komponentus beveik visada galima virtuvėje.
Varškės pyragas „Šarlotė”
Jums reikės:
- 2 obuoliai
- 5 kiaušiniai
- 250 g cukraus
- 200 g sviesto
- 400 g varškės
- 450 g miltų
- 10 g kepimo miltelių
Gaminimas:
Pirmiausia paimkite didelį gilų dubenį ir įmuškite kiaušinius į jį. Tada į dubenį įpilkite cukraus ir išplakite kiaušinius.
Išimkite sviestą iš šaldytuvo, sudėkite į nedidelį indą ir ištirpinkite ant silpnos ugnies. Supilkite išlydytą sviestą į bendrą dubenį su varške prie cukraus ir kiaušinių.
Miltus išsijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į likusius ingredientus. Dar kartą suplakite visą dubenėlio turinį ir įsitikinkite, kad tešla yra pakankamai tiršta.
Tada belieka tik pašauti pyragą į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, paskirstant tešlą į kepimo indą ir ant viršaus sudėjus nuluptus supjaustytus obuolius.
Varškės pyragas turi kepti 40 minučių, tada patikrinkite pyragą mediniu iešmeliu. Jei tešla vis dar limpa aplink pagaliuką, kepkite dar 20 minučių.
Jei norite, gatavą pyragą galite papuošti cukraus pudra ar bet kokiais kitais konditerijos milteliais.
Labai tikimės, kad varškės pyragas „Šarlotė” patiks jums ir jūsų artimiesiems!