Varškės pyragas yra delikatesas, pažįstamas nuo vaikystės. Mes siūlome jums šiek tiek pakeisti receptą ir išsikepti pyragą su pažįstamu skoniu.
Šiame recepte minima tešla pagreitina gaminimo procesą. Ši tešla yra minkšta ir skani, gerai tinka su sultingu varškės įdaru.
Jums reikės:
150 g miltų
110 g cukraus
3 kiaušiniai
200 g grietinės
10 g kepimo miltelių
360 g varškės
1 pakelis vanilinio cukraus
20 g bet kokių vaisių arba džiovintų vaisių
Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su druska iki putų. Toliau plakite, įpilkite cukraus. Tešlai naudokite 70 g cukraus. Įpilkite grietinės, sumaišykite. Pamažu supilkite miltus, išsijotus su kepimo milteliais, minkykite tešlą, kad neliktų gumulų. Galite naudoti virtuvinį kombainą. Tešla turi būti klampi ir tiršta.
Sutepkite apvalią formą augaliniu aliejumi. 24 cm skersmens forma puikiai tinka. Į ją supilkite tešlą ir išlyginkite silikonine mentele.
Paruoškite įdarą. Į varškę supilkite 40 g cukraus, vanilinio cukraus, 1 kiaušinį. Viską sumaišykite šakute. Varškės masę supilkite ant tešlos, kad įdaras nesiektų kraštų. Tuomet kepant įdaras sukris ir susiformuos kraštai, kaip bandelėse.
Ant varškės masės galite dėti šviežių ar džiovintų vaisių. Varškės pyragas labai dažnai pagardinamas razinomis. Jas galite įmaišyti tiesiai į varškę. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C 30 minučių.
Šis didelis varškės pyragas, panašus į bandelę. Padalinus šį pyragą į lygias dalis gaunasi apie 8 nemažas porcijas, todėl užteks visiems. Jis greitai pagaminamas ir gausioje šeimoje suvalgomas iš karto.