Jums reikės:
- 24 cm skersmens kepimo formos
- 750 g varškės
- 5 kiaušinių
- 200 g grietinės
- 8 g vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
- 50 g manų kruopų
- 150-180 g cukraus
- 50 g razinų
- Pusės citrinos žievelės (nebūtina)
Kaip gaminti?
Varškę, grietinę, manų kruopas, kiaušinių trynius, druską ir vanilinį cukrų sutrinkite trintuvu.
Įdėkite tarkuotos pusės citrinos žievelės (nebūtina).
Nuplautas razinas sumaišykite su miltais. Sumaišykite su varške.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, po truputį berkite cukrų.
Išplaktus baltymus įmaišykite į varškės masę.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Šonus patepkite aliejumi.
Supilkite tešlą.
Kepkite 170°C temperatūroje apie valandą.
Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Patiekite su plakta grietinėle.
Skanaus!