Varškės pyragas „Angelo ašaros”. Pyragas ne tik tirpsta jūsų burnoje, jis tarsi sukurtas iš subtilaus debesies. Niekada nepamiršite jo skonio.
„Angelo ašaros“
Pyragas tokį pavadinimą gavo ne veltui. Mažyčiai lašeliai ant jo paviršiaus yra iš tikrųjų susieti su ašaromis.
Šis išties nuostabus desertas paruoštas iš kelių sluoksnių. Varškės pyragas „Angelo ašaros” bus vienas mėgstamiausių, tiesiog suteikite jam šansą!
Atminkite, kad norint, jog pyragas būtų tikrai skanus, jums reikia šviežių ir aukščiausios kokybės ingredientų.
Ingredientai:
250 g kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
180 g cukraus
4 kiaušiniai
500 g varškės
1 valgomasis šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilinas
3 šaukštai cukraus pudros
Gaminimas:
Norėdami paruošti pagrindą, turite sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir suberti juos į atšaldytą sviestą. Išplakite vieną kiaušinį su dviem šaukštais cukraus. Vietoj įprasto galite naudoti rudąjį cukrų, tai tikrai pridės ypatingo skonio pyragui.
Pradėkite minkyti tešlą, į miltus su sviestu supilkite plaktą kiaušinį. Atminkite, kad tešlai reikia pailsėti bent pusvalandį šaldytuve, prieš tai ją uždengus maistine plėvele. Kol tešla ilsisi, galite gaminti įdarą. Plaktuvu atsargiai sumaišykite varškę, 125 g cukraus, 3 trynius, 100 g grietinės ir 1 valgomą šaukštą manų kruopų. Įpilkite vanilino pagal skonį.
Formą ištieskite kepimo popieriumi, uždėkite ant jo tešlą ir padarykite kraštus. Ant tešlos supilkite varškės įdarą. Kepkite 20 minučių orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Kruopščiai išplakite 3 baltymus iki standžių putų pridedant cukraus pudrą.
Desertą išimkite iš orkaitės, ant viršaus sudėkite išplaktus baltymus. Įdėkite pyragą atgal į orkaitę 15 minučių. Sekite kepimą, kad baltymai nesudžiūtų.
Varškės pyragas paruoštas. Palikite jį atvėsti maždaug 15 minučių. Po šio laiko pasirodys labai maži lašeliai, dėl kurių pyragas gavo savo neįprastą pavadinimą.
Skanaus!