Tai – nuostabaus skonio pyragas, kurį norėsite kepti dar ir dar kartą.
Šis desertas toks skanus, kad jį norėsite kepti net kelis kartus per savaitę.
Jums reikės:
Tešlai:
- 2 kiaušinių
- 100 g granuliuoto cukraus
- žiupsnelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 4 šaukštų grietinės arba jogurto
- 500 g kvietinių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 200 g sviesto
Įdarui:
- 400 g varškės
- 2 kiaušinių
- 100 g granuliuoto cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 1,5 šaukšto kukurūzų krakmolo
Pyrago aptepimui:
- 1 trynio
- 1 arbatinio šaukštelio pieno
Kaip gaminti?
Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir vanilinį cukrų.
Kruopščiai išmaišykite šluotele.
Įdėkite grietinės arba jogurto ir gerai išmaišykite.
Į dubenį su miltais suberkite kepimo miltelius ir šaukštu išmaišykite.
Įdėkite minkšto sviesto ir išmaišykite.
Galiausiai supilkite kiaušinių mišinį, mentele išmaišykite ir rankomis minkykite tešlą.
Suvyniokite tešlą į plastikinį maišelį.
Įdėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.
Į dubenį su varške įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą.
Rankiniu mikseriu išplakite iki vientisos masės.
Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir padalinkite į dvi nevienodo dydžio dalis.
Didesnę tešlos dalį sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir paskirstykite per visą paviršių.
Supilkite varškės kremą ir tolygiai paskirstykite.
Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir dantytu pjaustytuvu supjaustykite plonesnėmis juostelėmis.
Tešlą sudėkite ant kremo tinklelio pavidalu.
Pyrago viršų ir kraštus aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su pienu.
Pašaukite pyrago ruošinį į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių 180°C temperatūroje.
Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Skanaus!