Varškės keksiukai yra lengviausias būdas pasigaminti puikų desertą pusryčiams ar greitą skanėstą vakarienei namuose. Keksiukai bus skanesni, jei naudosite riebią varškę.
Šiuo atveju tai yra svarbu. Varškės keksiukai gali būti su įvairiais įdarais – įdėkite razinų, riešutų ar citrinos žievelės.
Desertą kepkite orkaitėje apie pusvalandį, atsižvelgiant į pasirinktos kepimo formos dydį. Pabaigoje galite pabarstyti keksiukus cukraus pudra – tai bus puikus priedas saldumynų mėgėjams.
4 porcijų ingredientai:
- Varškė 200 g
- Grietinė 2 valgomi šaukštai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 2 valgomi šaukštai
- Kvietiniai miltai – 1 puodelis
- Cukrus – 1 stiklinė
- Druska pagal skonį
- Soda 1/2 arbatinio šaukštelio.
Gaminimo eiga:
- Paimkite 200 gramų varškės, įmuškite 2 kiaušinius, įdėkite 2 valgomus šaukštus grietinės, 2 šaukštus tirpinto sviesto, vieną puodelį miltų, 1puodelį cukraus, pusę arbatinio šaukštelio gesintos sodos ir žiupsnelį druskos.
- Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į kepimo formą.
- Kepkite 30 minučių, 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!