Jei mėgstate keksiukus, šis receptas jums tikrai patiks. Jie gana paprasti ir visiems, kurie jų paragavo, priminė Moravijos pyragėlius. Išbandykite, keksiukai tikrai skanūs!
Jums reikės:
- 2 puodelių pusiau rupių miltų
- 1/2 puodelio cukraus
- 1,5 šaukštelio geriamosios sodos
- 2 kiaušinių
- 1 puodelio saldžios grietinėlės (gali būti 33% riebumo, bet tinka 12%)
- 1/2 puodelio lydyto sviesto
- 200 g varškės
- Cukraus pagal skonį
- Slyvų uogienės (jei neturite, naudokite kitą tirštą uogienę)
- Smulkintų riešutų
- Šokolado gabalėlių
- Migdolų drožlių papuošimui
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite visus birius ingredientus.
Tada palaipsniui įmaišykite kiaušinį, grietinėlę ir sviestą.
Viską gerai išmaišykite.
Paruoškite keksiukų formeles su keksiukų popierėliais.
Tešla pripildykite maždaug 1/3 keksiukų formelės, įdėkite šaukštą uogienės ir šaukštą varškės.
Vėl uždėkite tešlos.
Taip pat galite sukeisti varškės ir uogienės eiliškumą, ir jie vis tiek bus puikaus skonio.
Keksiukus taip pat galite apibarstyti stambiai kapotais riešutais arba migdolų drožlėmis.
Kepkite iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kepimo laikas – apie 15-20 minučių, tačiau tai priklauso nuo orkaitės.
Linkime gero skonio!