Sunku būti liūdnai pagarsėjusiu smaližiu ir tuo pačiu stebėti savo figūrą. Kaip galite atsisakyti švelnaus ir skanaus deserto? Tačiau net vienas pyrago gabalėlis, kurį leisite sau, gali nemaloniai pakeisti skaičių ant svarstyklių. Laimei, saldus skanėstas nebūtinai turi būti kaloringas. Mes jums papasakosime, kaip pasigaminti desertą su riešutais, kurio galite valgyti neribotą kiekį! Šis varškės desertas patiks kiekvienam.
Mėgaukitės saldžiu skanėstu negalvodami apie papildomus centimetrus ant juosmens. Šis varškės desertas ne tik skanus ir nekenksmingas figūrai, bet ir sveikas! Jei norite, kad jis būtų mažiau kaloringas, tiesiog nedėkite medaus, o rinkitės rauginto pieno produktus su mažu riebumu. Džiovinti vaisiai suteiks skanėstui saldumo.
Kaip pasigaminti varškės desertą su riešutais ir džiovintais vaisiais?
Norint pagaminti nekepamą varškės desertą, nereikia nei miltų, nei kiaušinių ar sviesto. Jums net nereikia įjungti orkaitės! Žinoma, kartais sunku sulaukti, kol skanėstas pastovės šaldytuve, bet geriausia jį ten palikti per naktį.
Ingredientai:
- Varškė 350 g;
- Grietinė 100 g;
- Želatina 20 g;
- Vanduo 70 ml;
- Medus 70 g;
- Vanilinas 2 g;
- Lazdyno riešutai 50 g;
- Graikiniai riešutai 100 g;
- Pistacijos 100 g;
- Džiovintos spanguolės 100 g;
- Džiovinti abrikosai 100 g;
- Datulės 100 g
Gaminimas:
Želatiną užpilkite vandeniu, gerai išmaišykite ir padėkite į šalį. Į varškę įdėkite grietinės ir medaus, sutrinkite ingredientus trintuvu iki vientisos masės.
Lazdyno ir graikinius riešutus pakepinkite keptuvėje, pistacijas išlukštenkite. Džiovintus vaisius nuplaukite ir iš datulių pašalinkite kauliukus. Supjaustykite didelius džiovintus vaisius.
Į varškės masę supilkite želatinos mišinį ir vaniliną, gerai išmaišykite. Įmaišykite riešutus ir džiovintus vaisius.
Nupjaukite buteliuko kaklelį, užpildykite jį varškės mišiniu ir uždenkite maistine plėvele. Įdėkite į šaldytuvą 4-5 valandoms.