Šis patiekalas pradžiugins visą šeimyną!
Ingredientai:
- varškė – 800 gramų;
- ryžiai – 150 gramų;
- sviestas – 100 gramų;
- kiaušinis – 2 vienetai;
- cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- vanilinis cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio;
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio.
Gaminimas:
- Ryžius kruopščiai nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir taip laikykite 30–40 minučių. Tada nupilkite vandenį.
- Ryžius vėl užpilkite vandeniu santykiu nuo 1: 2, įberkite truputį druskos ir virkite, kol pusiau išvirs. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
- Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą.
- Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
- Baltymus išplakite mikseriu.
- Varškę sutrinkite per sietelį.
- Į varškę supilkite kiaušinio trynius, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, supilkite ištirpintą sviestą, sudėkite atvėsintus ryžius ir gerai išmaišykite.
- Palaipsniui į gautą masę įmaišykite išplaktus baltymus, švelniai maišant.
- Gautą masę supilkite į kepimo formą, suteptą sviestu.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 45 minutes.
- Prieš patiekdami supjaustykite gabalėliais!
Skanaus!