Orkaitėje kepamas varškės apkepas su obuoliais yra toks švelnus, kad net tirpsta burnoje! Be galo skanu!
Sudėtis:
- 250 g varškės
- 2 kiaušiniai
- 3 šaukštai cukraus
- žiupsnelis druskos
- 0,5 puodelio grietinės
- 3 šaukštai miltų
Įdarui:
- 2 obuoliai
- 2 šaukštai sviesto
- 1 šaukštas cukraus
Gaminimas:
- Obuolius nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Susiraskite gilią formą, kurioje galėtumėte iškepti pyragą (jei tokios formos nėra, tada tiesiog paimkite paprastą keptuvę).
- Uždėkite ant ugnies, įdėkite sviesto.
- Apibarstykite obuolius cukrumi ir kepkite 4 min. iš kiekvienos pusės.
- Tešlai sutrinkite varškę, cukrų ir kiaušinius. įpilkite grietinės ir miltų, gerai išmaišykite.
- Tešlą supilkite ant obuolių, minutę palaikykite ant ugnies (jei kepėte obuolius keptuvėje, tada tiesiog perkelkite juos į kepimo indą ir daugiau nedėkite indo ant ugnies).
- Tada pašaukite apkepą į iki 200 ° C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol visiškai iškeps, maždaug 30–35 minutes.
- Patiekite pyragą, kai jis šiek tiek atvės.
Skanaus!