Varškės apkepas su džiovintais abrikosais ir razinomis puikiai tiks pavaišinti svečiams. Abrikosai apkepui suteiks malonų rūgštumą.
Ingredientai:
- riebi varškė – 1 kg
- manų kruopos – 3-4 valgomieji šaukštai
- kiaušiniai – 3 vnt.
- cukrus – 12 valgomųjų šaukštų
- druska – 1/3 arbatinio šaukštelio
- grietinė – 400 ml
- vanilinis cukrus patiekimui – 2 pakeliai
- džiovinti abrikosai – 200-250 g
- razinos – 1 puodelis
- sviestas kepimo formai ištepti.
Gaminimas:
Užpilkite nuplautas razinas verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 minutes, tada nusausinkite ir išdžiovinkite. Nuplaukite džiovintus abrikosus ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus atskirai išplakite į purią masę. Trynius išplakite su žiupsneliu druskos.
Dubenyje sumaišykite varškę, trynius, grietinę (200 ml), cukrų, vanilinį cukrų ir manų kruopas. Suberkite džiovintus abrikosus ir razinas, viską gerai išmaišykite. Toliau plakant, suberkite puikiai išplaktus kiaušinių baltymus.
Varškės masę paskleiskite sviestu išteptoje kepimo formoje ir švelniai išlyginkite. Apkepo viršų ištepkite likusia grietine. Kepkite iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-60 minučių. Patiekite su grietine.