Iš tiesų toks patiekalas galėtų tapti bet kurio šventinio stalo puošmena. Subtilus, sodrus, su nepaprastu įdaru. Jūsų dėmesiui varškės apkepas su džiovintais abrikosais ir razinomis.
Išsamiai ir su malonumu pasakysime visus maisto gaminimo niuansus, o galų gale galėsite pažiūrėti vaizdo įrašą. Bus patenkinti ne tik karaliai ir princesės, bet ir gausioji jų armija. Sudedamųjų dalių yra daug, todėl būtinai pažymėkite viską, kad nieko nepamirštumėte. Pradėkime?
KARALIŠKAS VARŠKĖS APKEPAS
JUMS REIKĖS:
- 600 g varškės
- 3 kiaušinių tryniai
- 2 šaukštai manų kruopų
- 3 šaukštai cukraus
- vanilinas
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštelis citrinos žievelės
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- 50 g išlydyto sviesto
- 3 kiaušinių baltymai
- žiupsnelis druskos
- pusės šaukštelio kepimo miltelių
- 50 g razinų
- 70 g skrudintų graikinių riešutų
- 100 g figų
- 70 g džiovintų abrikosų
- 2 šaukštai grietinės
- cukraus pudra papuošimui
GAMINIMAS:
Į patogų indą sumaišykite varškę, trynius, cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius, vanilę, krakmolą, žievelę, citrinos sultis ir sviestžą. Oho, kiek! Švelniai plakite trintuvu iki vientisos masės.
Baltymus atskirai išplakite su žiupsneliu druskos ir sumaišykite su varškės mase. Dabar galite pridėti razinų, džiovintų abrikosų, riešutų ir figų. Viską gerai išmaišykite. Tada paruoškite bet kokią formą, kurioje kepsite (mes turime apvalią), ji turėtų būti gana didelė. Sutepkite ir paskirstykite joje varškės masę. Išlyginkite ir padenkite grietine.
Lieka tik iškepti! Prieš įdėdami būsimą patiekalą į vidų, būtinai pašildykite orkaitę. Temperatūra turi būti 160–170 laipsnių šilumos. Tai užtruks apie valandą, o gal net šiek tiek daugiau, priklauso nuo jūsų orkaitės. Kai gatavas pyragas šiek tiek atvės, pabarstykite jį cukraus pudra ant viršaus. Padaryta, varškės apkepas iškeptas!
Mes tikrai rekomenduojame naudoti įvairius įdarus, įskaitant obuolius! Nepamirškite supjaustyti džiovintų vaisių tokio dydžio, kad būtų patogu valgyti savo karališką patiekalą, nors vis dėlto turėtumėte pasikliauti tik savo skoniu.