Varškės apkepas visiems pažįstamas patiekalas, kuris gali būti tiek pusryčiai, tiek vakarienė, tiek desertas. O šis receptas sveikesnis, nes be miltų.
Jums reikės:
- Varškė – 500 g.
- Sviestas – 50 g.
- Kiaušiniai – 5 vnt.
- Manai – 1 valgomasis šaukštas.
- Razinos – pagal skonį.
- Cukrus – 100 g.
- Grietinė – 50 g.
Gaminimas:
Atskirkite trynius nuo baltymų. Į kiaušinių trynius įpilkite pusę cukraus ir plakite mikseriu vidutiniu greičiu. Tada suberkite susmulkintą kambario temperatūros sviestą, nuplautas razinas, manų kruopas. Viską sumaišykite, suberkite varškę ir vėl plakite mikseriu mažu greičiu.Atskirai išplakite baltymus iki standžių putų, palaipsniui įpildami likusį cukrų. Sumaišykite išplaktus baltymus su varške. Švelniai maišykite mentele iš apačios į viršų.
Kepimo indą sutepkite sviestu ir apibarstykite manų kruopomis, supilkite varškės tešlą. Kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki auksinės rudos spalvos, apie 40–45 minutes.
Varškės apkepas paruoštas. Patiekite jį su grietine ar mėgstama uogiene.