Laba diena, draugai! Norint turėti gerą kūno formą, svarbu tinkamai maitintis. Puikus pusryčių variantas yra varškėčiai, kurių geriausią receptą galite pasirinkti išstudijavę populiariausius mūsų straipsnyje pateiktus variantus.
Toks patiekalas puikiai tinka pusryčiams vaikams ir suaugusiesiems, kurie rūpinasi savo figūra ir sveikata. Norėdami pasimėgauti šiuo skaniu patiekalu, bet neprisiauginti papildomų centimetrų ant juosmens, turėtumėte juos gaminti ne keptuvėje, o orkaitėje, daugiafunkcinėje keptuvėje, mikrobangų krosnelėje arba kepti garuose. Maisto sudėtį lemia ne tik gaminimo būdas, bet ir naudojami ingredientai.
Naudingos patiekalo savybės
Įprastų varškėčių su manų kruopomis, paruoštų pagal klasikinę technologiją, patiekalo kaloringumas yra 300 kcal 100 gramų. Tai gana daug, jei atsižvelgsime į tai, kad ideali liesa žmogaus mityba neturėtų viršyti 1200-1500 kalorijų per dieną. Galite sumažinti suvartojamų kalorijų kiekį, pakeisdami pagrindinius ingredientus panašiais. 100 gramų neriebios varškės turi tik 235 kcal!
Tokiu būdu patiekalą galima pagaminti ir skanų, ir sveiką visam organizmui. Sistemingas varškės produktų vartojimas teikia organizmui tokią naudą:
- Stiprina kaulinį ir kremzlinį audinį;
- Normalizuoja medžiagų apykaitos procesus;
- Apsaugo nuo skysčių kaupimosi audiniuose ir edemos susidarymo;
- Stiprina širdį;
- Apsaugo kepenis nuo išorinių veiksnių;
- Gerina virškinamojo trakto funkciją, normalizuoja mikroflorą.
Kaip paruošti dietinius varškėčius, nesunku suprasti, jei po ranka turėsite žingsnis po žingsnio aprašytą tinkamą receptą. Norėdami sumažinti kalorijų kiekį, miltus ar manų kruopas turite pakeisti sveikesniais ingredientais, patiekalą galite gaminti su kukurūzų miltais vietoj kvietinių miltų, arba vietoj jų naudoti avižinius dribsnius ir sėlenas.
Maisto gaminimo paslaptys
Pasigaminti skanius varškėčius gali kiekvienas, net vyras ar nepatyrusi namų šeimininkė. Paprastai šis procesas trunka 15-20 minučių. Varškėčius pusryčiams galite patiekti su bananais, uogomis ir kitais vaisiais. Mūsų receptuose kiekvienas veiksmas aprašytas žingsnis po žingsnio, o tai palengvins paruošimą.
Desertas be miltų
Varškėčius galite kepti be miltų orkaitėje. Tešla bus skysta, todėl geriausia kepti silikoninėse formelėse. Pagal pateiktą receptą 100 g patiekalo turės tik 200 kcal.
Viskas, ko reikės maisto gaminimui, yra:
- 250-270 g neriebios varškės;
- 1 kiaušinis;
- 3 šaukštai manų kruopų;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- Vanilė, cinamonas, kakava pagal skonį.
Naminę neriebią varškę šakute sutrinkite į vientisą masę.
Į mišinį įmuškite kiaušinį, sudėkite kepimo miltelius, manų kruopas ir kvapiąsias medžiagas.
Supilkite mišinį į formas, kepkite orkaitėje pusvalandį, nustatę 180°C temperatūrą.
Labai dietinis receptas
Juos galima vartoti net ir laikantis griežtos Dukano dietos („atakos“ etape). Jie gaminami su sėlenomis. Taip pat galite naudoti variantą su avižiniais miltais arba su dietiškais dribsniais.
Pasiruoškite šiuos ingredientus:
- 270 g neriebios varškės;
- 1 kiaušinį;
- 1 valgomąjį šaukštą sėlenų;
- Vanilę.
Paruošimo procesas yra labai paprastas. Sumaišykite visus ingredientus, pertrinkite per sietelį arba sutrinkite šakute, kad neliktų gumulėlių.
Supilkite mišinį į kepimo indą.
Kepkite 15 minučių 200°C temperatūroje orkaitėje.
Vaisių ir varškės desertas
Vaisių mėgėjai įvertins šį paprastą, bet labai skanų dietinį receptą. Jam paruošti reikia labai mažai laiko. Pagardinti galima jogurtu arba uogų padažu.
Pagrindiniai šio patiekalo ingredientai:
- 1 varškės pakelis (200-250 g);
- 2 kiaušiniai;
- 1 obuolys;
- 1,5 valgomojo šaukšto miltų;
- saldiklis pagal skonį.
Sutrinkite varškę.
Įmaišykite kiaušinius ir cukraus pudrą arba saldiklį.
Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
Paskirstykite mažais rutuliukais ant kepimo skardos.
Pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.
Receptas, kepant daugiafunkciniame inde
Dar vienas paprastas ir skanus receptas, kuris patiks visai šeimai. Jam paruošti reikės:
- 0,5 kg neriebios varškės;
- 1 kiaušinio;
- 2 šaukštų miltų;
- 2 šaukštelių cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Varškę sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
Įmuškite kiaušinį ir įberkite cukrų.
Sudėkite likusius ingredientus.
Išminkykite, suformuokite ir sudėkite ant kepimo garuose padėklo daugiafunkciniame kepimo įrenginyje. Nustatykite 20-30 minučių laiką.
Mes papasakojome, kaip paruošti dietinius varškėčius savo šeimai. Rekomendacijos paprastos, o ingredientus galite rasti kiekvienoje virtuvėje. Linkime kulinarinio įkvėpimo ir puikios nuotaikos!
Jei mūsų straipsnis jums pasirodė naudingas, pasidalykite juo su savo draugais savo socialinės žiniasklaidos puslapiuose. Iki greito pasimatymo, draugai, ir mėgaukitės maloniu apetitu!